מתכון לכבוד שבת: עוגות שמרים שוקולד רך ומעוצב כקראנץ'

עוגות שמרים שוקולד, הבצק פרווה רך ומעוצב כקראנץ' ובורג ומצופה בסירופ סוכר

עוגות שמרים מתקבלות נהדר בכל מצב, אם כחלביות ואם כפרווה. תמיד נוכל להכין בהתאם למה שנרצה והתוצאות תהיינה חמימות וטעימות. הפעם התאמתי לכם את מתכון  הבצק לאפשרות של פרווה. הצעתי מילויים של ממרחי שוקולד  שלדעתי מוצלחים ביותר, אך ברור שתוכלו למלא בכל מלית שתרצו.
את הבצק עיצבתי כקראנץ ובורג.

טיפ חם מהתנור:  בעת אפיית שמרים רפדו את התבניות בנייר אפייה, גם תבניות מתכת וגם תבניות חד פעמיות.


עוגות שמרים שוקולד

2 תבניות אינגליש קייק

החומרים לבצק:

500 קמח

 25 גר שמרים טריים+משפר אפייה

3/4 כוס מידה שמן קנולה

ביצה

2 חלמונים

1/2 כוס סוכר

גרידה מלימון

1/2 כפית תמצית וניל

קורט מלח

1/3 1 כוס מים

המליות:

1/2 כוס שוקולד השחר

1/2 כוס נוטלה

1/2 כוס ממרח אגוזים ונוגט השחר

הציפוי:

ביצה מהולה בכף מים

הזיגוג:

100 גרם סוכר

100 מ"ל מים

אופן ההכנה:

  1.  מכניסים את כל חומרי הבצק למיקסר פרט למים ולמלח ומתחילים ללוש עם וו לישה, לאחר כ-2 דקות מוסיפים את המלח.
  2.  מוסיפים בהדרגה מים (הכמות משוערת) עד שנוצר בצק מאוחד ונעים למגע ולעיבוד ומערבלים בסך הכל 10 דקות.
  3.  מעבירים לקערה מאובקת בקמח, מכסים בניילון נצמד עד התפחה כפולה.
  4.  מוציאים את הבצק ומחלקים ל-2 חלקים שווים .
  5.  חלק אחד מכדררים לכדור, מרדדים לעלה גדול ומורחים מלית.
  6.  מגלגלים לרולדה וחוצים לכל האורך, מניחים אחד על השני באמצע כאיקס ומלפפים זה בזה מכל צד ומניחים בתבנית.
  7.  חלק שני מחלקים לשני חלקים ומרדדים כל חלק, מורחים מלית,מגלגלים לרולדות ומסובבים כבורג אחד בשני ומניחים בתבנית משומנת.
  8.  מורחים בביצה המדוללת על העוגות.
  9.  מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  10.  מתפיחים עד שהבצק מגיע לשולי התבנית, מורחים שוב מהביצה.
  11. מכניסים את התבניות לתנור ואופים עד להזהבה כ-1/2 שעה לערך.

הכנת הזיגוג:

  •  מרתיחים את המים עם הסוכר, מנמיכים את הלהבה לבינונית וממשיכים לבשל את המים עם הסוכר עד הסמכה.
  •  מיד עם הוצאת העוגות מורחים עליהן את סירופ הסוכר .

הקראנץ' והבורג מוכנים לטעימות

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.