מתכון לכל יום בשבוע – עוגת שוקולד קפה

מתכון לעוגה שיכול להתאים לכל ימות השבוע. הקפה הוא כבר חלק מתוך המתכון אבל היא תתלווה אליו כמשקה, בצורה יפה וטעימה מאוד. ניתן לאפות בתבניות קאפקייקס אישיות או כעוגה אחת גדולה, והכי חשוב- מדובר במתכון קליל מאוד להכנה.

מצרכים (לכמות של 10 מנות):

  • 1 כוס סוכר לבן
  • 1 1/8 כוסות קמח לבן
  • 1/2 כוס אבקת קקאו (הקפידו שזו תהיה אבקה 100% קקאו ללא סוכר)
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס חמאה
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 קפה מקורר על בסיס אבקת קפה מגורען (במילים אחרות, הכינו קפה עם חלב או נס קפה וקררו בצד כולל תוספת הסוכר שאתם מעדיפים).

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור מראש לחום של 180 מעלות. משמנים ומקמחים תבנית של 8 אינצ'. בקערה גדולה מנפים ומערבבים יחד את הקמח, הקקאו, אבקת הסודה לשתייה והמלח.
  2. בקערה נפרדת, מערבבים יחד את החמאה והסוכר עד שמתקבל מרקם קליל ורך. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל, ומערבבים היטב. לבסוף מוסיפים את את תערובת הקמח ואת הקפה במנות קטנות. מערבבים הכל יחד עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  3. שופכים את התערובת לתבנית, ומכניסים לאפייה של 35-45 דקות בחום של 180 מעלות. כדי לבדוק שאכן העוגה מוכנה, הכניסו קיסם שיניים לעוגה- אם הוא יוצא ללא פירורים אפשר להוציא את העוגה.

*למי שאוהב את העוגה מתוקה במיוחד, ניתן להוסיף קצפת מעל.

רוצים עוד רעיונות למתכוני שוקולד? הכנסו לכאן.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.