בתיה דורון מגישה: מתכון לכרובית ממולאת בשר

מתכון לכרובית ממולאת בשר

הערות חשובות:

אין צורך להרתיח או לאדות את הכרובית
אפשר להשתמש בכרובית בינונית שלמה, או בכרובית גדולה ולפרק לפרחים קטנים
להכין תבנית מתאימה לאפייה כדי שנוציא מהשמן ישר לתבנית
אם נשאר מהכרוביות, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר – נשמר עד יומיים

מצרכים:

1. 2 כרוביות בינוניות או כרובית אחת גדולה מחולקת לפרחים
2. 1/2 קילו בשר טחון
3. 1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה
4. 1/2 חבילה כוסברה קצוצה
5. 4 שיני שום קצוצים
6. 1 בצל קצוץ
7. 1 כפית שטוחה מלח
8. 2 כפות אבקת קארי
9. 2 ביצים
10. פירורי לחם – אני שמתי פירורי קורנפלקס

הכנה:

1. לערבב את הבשר עם כל שאר החומרים (חוץ מהביצה ופירורי הלחם)
אפשר להכין מראש ולשמור במקרר
2. למלא את הכרוביות בבשר מכל הצדדים, להכניס בשר גם בין הפרחים,
להניח בצד
3. לטרוף את הביצים בקערה מתאימה להוסיף מעט מלח ואבקת קארי
4. להכין בקערה נוספת מתאימה פירורי הלחם
5. להכניס את הכרובית לקערה של הביצים ולעטוף בביצה
6. לאחר מכן להכניס לקערה של הפירורי לחם ולעטוף
7. להכניס לטיגון של דקה או שניים, להוציא ולהניח בתבנית מתאימה
8. להכניס לתנור, לכסות בנייר אפיה ומעל נייר כסף ולאפות בערך שעה
9. להגיש חם ומיד

קישור למתכון  http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2810242&r=1

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.