מתכון ללחם מרוקאי לפורים במרקם עדין וריח שנחקק בזיכרון

מתכון ללחם מרוקאי לפורים

השף צ'רלי פדידה ממסעדת  Olive Leaf הכשרה

משדרג את המתכון המקורי של סבתא

 

לקראת פורים חושף השף צ'רלי פדידה, המנצח על מטבחה של מסעדת Olive Leaf הכשרה בשרתון ת'אמתכון בן 150 שנה לפחות, שעובר מזה דורות. את הלחם תוכלו להכין לקראת פורים במסורת עדת מרוקו, וליהנות ממרקם עדין וריח שנחקק בזיכרון לדורי דורות.

חג פורים שמח

לחם מרוקאי

באדיבות השף צ'רלי פדידה ממסעדת השף היוקרתית Olive Leaf במלון שרתון תל אביב

חומרים (6 מנות)

  • 1 ק"ג קמח
  • 200 גרם סוכר
  • 200 גרם מרגרינה
  • 50 גרם שמרית
  • 5 ביצים אותן שולקים במים רותחים כ-4 דקות
  • 1 ביצה טרופה להברשת הבצק

אופן ההכנה

  • מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר
  • מוסיפים בהדרגה מים פושרים ומערבבים עד לקבלת כדור בצק רך
  • ממיסים מרגרינה ומוסיפים לבצק תוך כדי ערבוב מהיר במיקסר – עד שמתקבל בצק חלק ואחיד.
  • מניחים למשך 30 דקות בקערה מכוסה במגבת.
  • כשהבצק תופח לשים אותו פעם נוספת ויוצרים צורת כיכר עגולה.
  • מחדירים את 5 הביצים (עם הקליפה) לתוך הבצק ומברישים את חלקו העליון בביצה.
  • אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות – עד שהלחם מקבל צבע חום כהה.
  • אפשר לפזר מעל מלח גס או כל תבלין אחר שאנו אוהבים

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.