מתכון למנה חגיגית במיוחד מנת בקר בתפוחים, יין ודבש

בקר בתפוחים, יין ודבש כ-12 מנות

מנת בקר חגיגית במיוחד ו…איך לא? על טהרת היין.
אך מי שאינו אוהב את טעמו העז של היין בבשר מוזמן להחליף כוס אחת של יין במים.

לבישול הבשר:
נתח כתף בקר מס' 5 במשקל ½2-1 קילוגרם
5 כפות שמן
בקבוק יין אדום מתוק משובח (ליטר)
2 בצלים בינוניים חתוכים לרבעי טבעות
6 שיני שום פרוסות
כוס תפוחים מיובשים
כפית פפריקה מתוקה
½ כפית פלפל שחור גרוס טרי
לרוטב:
¼ כוס סוכר חום בהיר
בצל סגול חתוך לרצועות דקיקות
2 תפוחי גרנד קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2 כפות סילאן
2 כפות דבש
½ כוס יין אדום מתוק
כוס מנוזלי בישול הבשר (מסוננים)
½ כוס דובדבנים חמוצים משומרים או קפואים
¼ כוס מנוזלי הדובדבנים או מים
כפית קורנפלור

הכנת הבשר:
בסיר שטוח ורחב מחממים את השמן. מניחים בשמן החם את נתח הבשר השלם וצולים אותו מכל צדדיו.
יוצקים על הבשר את תכולתו של בקבוק היין ומבשלים כ-10 דקות.
מוסיפים את הבצל ואת השום, מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים כשעתיים וחצי. מדי כחצי שעה הופכים את נתח הבשר שבסיר

מוסיפים את התפוחים המיובשים ואת התבלינים ומבשלים עוד כחצי שעה, עד שהבשר רך מאוד.

מצננים את הבשר בסיר שעה-שעתיים ומעבירים אותו לקערה.

מסננים את נוזלי הבישול ויוצקים אותם על הבשר (את התפוחים המיובשים כדאי לשמור בכלי נפרד ולהגיש עם הבשר).

מעבירים למקרר לכעשר שעות.

פורסים את הבשר לפרוסות בעובי סנטימטר אחד או חותכים אותו למלבנים, כפי שמופיע בתמונה.

הכנת הרוטב:

בסיר קטן מחממים את הסוכר החום כ-5 דקות על להבה קטנה.

מוסיפים את הבצל ואת התפוחים ומבשלים עוד כ-5 דקות, עד שהתפוחים מקורמלים מעט.

מוסיפים את הסילאן, הדבש, היין, ציר הבשר והדובדבנים.

ממיסים את הקורנפלור בנוזל הדובדבנים, מוסיפים לסיר ובוחשים.

מבשלים על להבה קטנה כ-10 דקות נוספות, עד הסמכה קלה.

אפשרויות ההגשה:

א.מניחים את הבשר בצלחת, יוצקים עליו 3-2 כפות מהרוטב, מניחים כמה קוביות תפוחים מקורמלים ומגישים.

ב.יוצקים את הרוטב על הבשר הפרוס, מחממים כמה דקות ביחד ומגישים בלוויית קוביות התפוחים המקורמלים.

מוסיפים את התפוחים המיובשים ואת התבלינים ומבשלים עוד כחצי שעה, עד שהבשר רך מאוד.
מצננים את הבשר בסיר שעה-שעתיים ומעבירים אותו לקערה.
מסננים את נוזלי הבישול ויוצקים אותם על הבשר (את התפוחים המיובשים כדאי לשמור בכלי נפרד ולהגיש עם הבשר).
מעבירים למקרר לכעשר שעות.
פורסים את הבשר לפרוסות בעובי סנטימטר אחד או חותכים אותו למלבנים, כפי שמופיע בתמונה.

ניתן להגיש את הבשר על מצע צ'יפס-תפוח:
פורסים תפוחים אדומים ותפוחים ירוקים לפרוסות דקיקות, מניחים אותן בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מטפטפים מעט שמן, בוזקים קורט סוכר ואופים כ-8 דקות ב-°c190 עד השחמה נאה.

המתכון מתוך ספרה החדש 'אפרת מגישה בבית' – מתכונים מיוחדים לאירוח מושלם. מאת: אפרת ליבפרוינד

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.