מתכון למרק בצל קלאסי

מנה קלאסית מהמטבח הצרפתי. הבצל מתבשל ביין לבן וחמאה – הצרפתים נוהגים להגיש אותו עם טוסטים קטנים וערימת גבינה צהובה מגוררת. אנחנו מגישים אותו עם שבבי בצל קרנצ'יים

מרק בצל קליל

Soupe a l'oignon gratinee – אחד ממרקי הדגל של המטבח הצרפתי. הסוד של מרק בצל הוא בתהליך הקרמול המתמשך. הבצל שמיטגן (רצוי בחמאה) מפריש סוכרים שמקרמלים אותו. בתוספת יין לבן נוצרת ארומה ייחודית ומשכרת (הצרפתים מחזקים גם עם מנה של שרי). שבבי הבצל של "מאסטר שף" מעניקים למרק המתבשל ארומה בצלית עמוקה. המרק יכול לככב כמנה העיקרית – כשמגישים איתו כף גדושה של גבינת גרוייר מגוררת (אפשר גם פרמזן), חופן של שבבי בצל פריכים ובגט טרי ליד.


מתכון
מרק בצל צרפתי עם שבבי בצל

מנה קלאסית מהמטבח הצרפתי. הבצל מתבשל ביין לבן וחמאה – הצרפתים נוהגים להגיש אותו עם טוסטים קטנים וערימת גבינה צהובה מגוררת. אנחנו מגישים אותו עם שבבי בצל קרנצ'יים

מצרכים:

4 בצלים פרוסים לטבעות
חצי כוס יין לבן יבש
100 גרם חמאה או מרגרינה
4 כפות קמח
2 עלי דפנה
4 כדורי פלפל אנגלי
ליטר מים
מלח
פלפל
סוכר
מעט טימין טרי (קורנית)

להגשה: שבבי בצל "מאסטר שף"

אופן ההכנה:

בסיר רחב מאדים את הבצל בחמאה על אש גבוהה, ומוסיפים את הפלפל האנגלי ועלי הדפנה. מוסיפים את היין ומצמצמים מעט. מוסיפים 2 ליטר מים. מבשלים על אש נמוכה כ – 35 דקות (ללא מכסה) ומתבלים. בקערית קטנה מכינים בלילת קמח עם מים, ו'קושרים' בעזרתה את המרק. מבשלים כ- 10 דקות נוספות על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עדין.

הגשה: מתבלים בטימין הטרי, מקשטים בשבבי הבצל ומגישים בליווי גבינה צהובה מגוררת.

unnamed (28) unnamed (27)

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.