מתכון למרק ירקות שורש חם ומנחם

מתכון למרק ירקות שורש חם ומנחם

מה יותר מנחם ומחמם בימות החורף הקרים ממרק טוב וסמיך? זהו מתכון קלאסי לחורף של מרק ירקות שורש מלא בכל טוב שכמובן ניתן גם לשחק ולגוון את המרכיבים שלו לפי הירקות שנשארו לכם במקרר. אל תשכחו להצטייד בסיר גדול לבישול המרק הזה. ושימו לב כי המרק הינו חלבי.

חומרים למרק:

·         3 גזרים לבנים, חתוכים לקוביות של 1 ס"מ (ניתן להשיג במרכולים גדולים או בחנות ירקות)

·         3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות של 1 ס"מ

·         1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות של 1 ס"מ

·         2 לפת חתוכים לרבעים

·         1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות של 1 ס"מ

·         1 דלורית (2 ק"ג), קלופה וחתוכה לקוביות של 1 ס"מ

·         1/4 כוס שמן זית

·         1 כפית מלח

·         1/2 כפית פלפל שחור טחון

·         3 כפות חמאה

·         1 גבעול סלרי, חתוך לקוביות

·         1/2 בצל סגול, חתוך לקוביות

·         אבקה להכנת מרק ירקות

·         1/2 כוס שמנת לבישול

·         מלח ופלפל שחור גרוס לפי טעם

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 220 מעלות.

2. מפזרים את כל הירקות ע"ג תבנית גדולה בצורה שווה. מפזרים מעל שמן זית באופן שווה, כפית מלח, וחצי כפית פלפל. בטרם מכניסים לתנור הפכו וערבבו כך שיקבלו שמן ותיבול מכל צדדיהם.

3. מכניסים לתנור למשך 30-45 דק' עד אשר הירקות נהיים רכים וניתן למחוץ אותם באמצעות מזלג. בזמן ההכנה הופכים את הירקות באמצעות מזלג בכל 15 דק'.

4. בזמן שהירקות נאפים, ממסים חמאה ע"ג הכיריים בלהבה בינונית. כאשר החמאה מתחילה להתמוסס, מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד אשר הוא הופך שקוף. מוסיפים פנימה את אבקת מרק הירקות ומים ע"פ הוראות הכנה, מביאים לרתיחה ללא מכסה. מוסיפים את הירקות האפויים ומערבבים היטב למשך 10 דק'. כעת המרק כמעט מוכן ובכדי להעניק לו סמיכות, השתמשו במוט בלנדר וטחנו את המרק היטב.

5. כאשר המרק הפך סמיך, מוסיפים את השמנת, ומלח ופלפל נוספים לפי הטעם. על המרק, להיות מעט נוזלי, אם חסרה לו מעט נוזליות ניתן להוסיף מספר כפות מים.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.