מתכון לניוקי טבעוני של וגה מוצרים טבעוניים

בימים הכי גשומים, מתחשק לנו להישאר בבית ולאכול מנה טעימה, מנחמת ומשביעה. הניוקי הטבעוני הזה הוא בדיוק מה שאתם צריכים עכשיו. מתכון נהדר למנה עיקרית, טבעונית, ומזינה שתחמם לכם את החורף

מצרכים לניוקי:

4-5 תפוחי אדמה בינוניים

1 כף מלח גס

1 מנת תחליף ביצה וגה (כפית + 1/4 כוס מים ולהכין לפי ההוראות שע"ג האריזה)
3 כפות שמן זית

½ כוס קמח (אפשר גם ללא גלוטן, לפי בחירתכם)
קורט מלח


מצרכים לרוטב:

שמן זית להקפצה

1 בצל / 2 שיני שום / 1 חציל / 1 קישוא זוקיני/ חופן פטריות / חופן זיתי קלמטה / כוס עגבניות שרי
מיכל שמנת צמחית לבישול (סויה או אורז)
מלח ופלפל לפי הטעם
נוץ'- שמרים יבשים בטעם גבינתי של וגה

אופן ההכנה:

  • מחממים את התנור ל-220 מעלות.
  • שוטפים את תפוחי האדמה אבל לא מקלפים אותם. מפזרים מלח גס על תבנית ומניחים את תפוחי האדמה על התבנית.
  • אופים את תפוחי האדמה עד לריכוך ולאחר מכן קולפים את תפוחי האדמה כשהם חמים, בזהירות.
  • מכינים את תחליף הביצה בקערה בעזרת מערבל או מעבד מזון קטן, ומניחים בצד. מעבירים את תפוחי האדמה למעבד מזון ומועכים אותם עד לקבלת מחית חלקה.
  • מוסיפים למחית תפוחי האדמה את שמן הזית, תחליף הביצה (שהכנתם מראש), הקמח והמלח ומעבדים.
  • מעבירים את התערובת לשיש, יוצרים ממנה כדורים ואז הופכים אותם ל-"נקניקים" ארוכים בעובי כשני ס"מ. חותכים כל נקניק לחתיכות באורך כשני ס"מ. אם רוצים, ניתן לסמן כל חתיכה בקווים בעזרת מזלג. 
  • מרתיחים מים בסיר עם כף מלח, ומכניסים את הניוקי. מבשלים עד שהניוקי צפים על המים ואז מוציאים אותם.
  • במחשבת נפרד יש להקפיץ קוביות חצילים, זוקיני ובצל בשמן זית ולאחר מכן להוסיף שיני שום, פטריות, עגבניות שרי וזיתי קלמטה.
  • מוסיפים למחבת שמנת צמחית, מלח פלפל ומערבבים.
  • מוסיפים את הניוקי למחבת ומפזרים נוץ' לקבלת טעם גבינתי.

בתאבון!

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.