מתכון לסופלה שוקולד

ל- 5-7 קעריות סופלה שוקולד צריך :

100 גר' שוקולד מריר טוב ואיכותי שבור לקוביות

100 גר' חמאה חתוכה לריבועים

2 ביצים

2 חלמונים

100 גר' סוכר (חצי כוס)

45 גר' קמח (4.5 כפות)

3/4 כפית משחת וניל או רבע מקל וניל

קמצוץ של מלח

נחמם תנור ל- 175 למצב חום עליון תחתון, ולא טורבו. צריך לחמם אותו כבר מהשלב הראשון, כי ההכנה של המתכון היא בהחלט קצרה.

נתחיל בהמסה של השוקולד עם החמאה במיקרו, כל פעם בפולסים של 30 שניות, וכל הזמן מערבבים. אפילו בפעם הראשונה שנראה כאילו לא קרה כלום- זה אמור להיות נמס לגמרי כעבור 2-3 נגלות. רק זהירות לא לשרוף את השוקולד!

מי שמעדיף את הדרך הקלאסית של בן מארי – תבוא עליו הברכה

אחרי שהשוקולד והחמאה נמסו, מוספים להם את הסוכר בטריפה נמרצת, ואחרי זה את הביצים והחלמונים.

לאחר מכן – את הוניל והמלח, ובסוף בסוף – את הקמח. ופה חשוב לערבב כמה שפחות !

ומי היה מאמין שאנחנו לקראת הסוף..!!

בינתיים, אחרי שסיימנו להכין את התערבות לסופלה, עוברים לכלים.

אפשר להשתמש בכלים שנועדו לסופלה האלה מקרמיקה – כמו שקונים במשביר, או לפי דעתי הכלי הכי טוב להכין בו את הסופלה זה הכלים החד פעמיים מאלומיניום, כי לפי דעתי יש להם כמה יתרונות- הם זולים וזמינים, והכי חשוב הם נוחים מאוד לחילוץ הסופלה על צלחת, וברגע שפותחים את הסופלה- הכול נהיה כמו לבה חמה של שוקולד. בכלי סגור כל הקטע הזה ילך לכם, וחבל.

אז אחרי שבחרנו את הכלי שבו אנחנו הולכים לאפות את הסופלה, משמנים אותו קלות עם תרסיס שמן או חמאה וסוכר, וממלאים את הכלים בתערובת של הסופלה עד 3/4 גובה כי זה קצת תופח.

שמים את זה על תבנית ומכנסים לתנור בחום של 170 מעלות למשך 8 דקות – לא טורבו זוכרים? (הזמן עלול להשתנות בין תנור לתנור, אז תשימו לב להוראות איך לזהות סופלה מוכן)

עכשיו תשימו לב, השלב הזה הכי חשוב וקריטי במתכון, כי אם פה פישלתם אז כל המתכון הלך.. אז צריך ממש לעמוד ליד התנור ולחכות עד ש:

1) אתם מריחים ריח מטריף של שוקולד שסוחף את כל הבית

2) אתם רואים שהשוליים התייצבו והמרכז טיפה רועד ורך

3) כשאתם שמים אחד על הצלחת הוא אמור להיראות כמו עוגה יציבה, וברגע שאתם פותחים את הסופלה באמצע – אמור להיות כמו הר געש של שוקולד מתפרץ כמו בתמונה

וזה בדיוק הזמן להוציא את זה מהתנור מחכים דקה שיתקרר הופכים את זה ישר על צלחות אישיות.

וזה יכול לבוא עם איזה כדור גלידה וניל בצד או גנאש שוקולד פשוט אך טעים, או פשוט ככה אחרי שתפתחו את זה ההופעה תתחיל וזה יספיק כדאי להביא לכם את ה- WOW

וזהו.. הכי חשוב להגיש את זה חם חם ולא פחות חשוב זה ליהנות מהרגע !

ההערות:

אפשר לדחוף לתוך הסופלה לפני שאפיתם אותו איזה שתי מטבעות של שוקולד לבן, ואז זה יוצר בתוך הסופלה מראה מדהים, וגם זה נותן עוד טעם מעניין ומרגש בפנים ומאוד יפה.

חשוב להקפיד על שלושה כללים והם: לא לערבב יותר מידי אחרי הוספת הקמח, לחמם את התנור מראש כי האפייה קצרה, והכי הכי חשוב לא לאפות יותר מידי כי אחרי זה תצא לכם עוגת שוקולד פשוטה ולא מעניינת, וזה ממש לא מה שאנחנו מחפשים.

מי שאין לו תנור רגיל ויש לו רק טוסטר אובן כמו הרבה סטודנטים בארץ, אז אפשר לאפות בזה. זה נוסה ועבר בהצלחה רבה את המבחן, רק צריך להוריד טיפה את המעלות ולשמור על זה טיפה יותר.

מקור מתכון ששת מתוקים

המתכון באדיבות דודי אוסדון מהבלוג
http://www.tapuz.co.il/blog/net/Maavaron.aspx?foldername=du231

1 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.