מתכון לעוגיות סנדביץ' ריבה – כל ביס תענוג

עוגיות סנדביץ' ריבה או פרח ריבה המורכבות משתי עוגיות ובאמצע ריבה וכל ביס פשוט תענוג

ברשת יש כל כך הרבה מתכוניי עוגיות סנדביץ' ריבה, ניסיתי מתכונים שונים עד שהגעתי לצירוף שהכי נעם לחיכי. מתקבלות עוגיות פריכות ומעודנות ביותר בטעמן ותוספת של  גרד תפוז, לימון והוניל מוסיפים לטעם והמראה הסופי מפתה ויפה.

לגבי הקורצנים יש מבחר רב וצורות שונות אך אני אוהבת להשתמש בקורצן שבתמונה המכיל עיגול שלם+  בעל צורה מוקטנת לחורים.

שימו לב יש הפתעה לאופציית הכנה  בסוף המתכון.

 

 

עוגיות סנדביץ' ריבה

כ-30 עוגיות

 

המצרכים:

190 גרם חמאה רכה

3/4 כוס אבקת סוכר

1 ביצה

1 חלמון

300 גר' קמח לבן ( 2 כוסות +כף)

1/2 כפית אבקת אפייה

גרידה מ-1/2 תפוז ו-1/2 לימון

5 טיפות וניל

 

אופן ההכנה:

-לערבל במיקסר עם וו גיטרה את החמאה עם אבקת הסוכר והוניל במהירות בינונית עד שיהיו כמו קרם.

-להוסיף ביצה וחלמון לאט וכן את גרידות התפוז והלימון.

-להנמיך את המהירות ולהוסיף את הקמח עד שיווצר בצק פירורי.

-להוציא את הבצק, לאחד אותו ולחלקו לשני חלקים.

-לעטוף בניילון נצמד ולהעביר למקרר ל-20 דקות.

-לחמם את התנור ל-170 מעלות.

-להוציא את הבצק,לרדד לעלה בעובי 4 מ"מ ולקרוץ עיגולים .

-לרדד את העלה השני ולקרוץ עיגולים עם חור באמצע.

-לאפות בתנור המחומם 8-9 דקות, העוגיות עדיין לבנות, לא לאפות יותר.

-לצנן מעט, על העוגיות עם החור לבזוק אבקת סוכר ועל השניות למרוח ריבה.

-להניח את העיגולים עם האבקה על הריבה.

וכעת לשינוי אותו הגיתי:  חשבתי איך להוסיף בכל זאת משהו חדש לעוגיות האהובות? החלטתי שאחלק את העוגיות הללו לחצי, אחת אשאיר לבנה ואת השניה אצבע בחום על ידי הוספת כף גדושה קקאו משובח ואמשיך לערבלו במיקסר עד שיהא בעל מרקם חום אחיד ואז בעת הקריצה אקרוץ לסירוגין חום ולבן וכל עוגייה תהיה דו צבעונית וכך עשיתי, וראו את התוצאה, מפתה לא?

 

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.