מתכון לעוגיות פקאן מפנקות שנוהגים להכינן במכסיקו לחתונה

עוגיות פקאן מושלגות, עטופות באבקת סוכר. מזכירות עוגיות שונות אך טעמן עולה על רבות. נוהגים להכינן במכסיקו לחתונה

 

עוגיות פקאן מושלגות

עוגיות פקאן מושלגות, עטופות באבקת סוכר. מזכירות עוגיות שונות אך טעמן עולה על רבות. נוהגים להכינן במכסיקו לחתונה

עוגיות  הפקאן הללו נקראות גם גם עוגיות מקסיקניות לחתונה, כך למדתי מעיון בירחון אוכל אמריקאי. רק מלקרוא את המרכיבים מבינים שאלו עוגיות מהסוג הפריך והטעים ואכן לאחר ההכנה תבינו עד כמה העוגיות ממכרות , אמנם כתבתי שניתן לאחסנן שבוע, אך לא נראה לי שהן תישארנה כל כך הרבה זמן.

הכנת העוגיות נעשית במעבד מזון ולאחר מכן מצננים מעט במקרר לשם קלות העיסוק בבצק, הבצק רך ונעים לעבודה ומהכמות יוצאות הרבה עוגיות, לפחות 40.

תכינו, תתפנקו ותפנקו.

 

 

 

עוגיות פקאן מושלגות

40 עוגיות

 

המצרכים:

כוס פקאנים

כוס קמח

1/4 כוס אבקת סוכר

כפית אבקת אפייה

1/4 כפית קינמון

קורט מלח

100 גרם חמאה מרוככת

אבקת סוכר לציפוי

 

אופן ההכנה:

שמים במעבד מזון את הפקאנים, קמח, אבקת אפייה, סוכר, קינמון ומלח. מפעילים וטוחנים עד להיווצרות פירורים.

מוסיפים את החמאה עד שנוצר בצק.

מעבדים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-30 דקות.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מוציאים את הבצק מהמקרר, תולשים פיסות בצק קטנות ומכדררים לכדורונים.

מניחים  בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה במירווחים ואופים עד הזהבה, כ-20-25 דקות.

מצננים 5 דקות בתבנית ומעבירים לרשת צינון .

שמים אבקת סוכר בקערה ומגלגלים את הכדורונים פעמיים.

ניתן לשמור בצינצנת אטומה כשבוע.

 

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.