מתכון לעוגת הדבש הפופולארית עם ציפוי שטרויזל עשיר

מתכון לעוגת דבש קלאסית,כפי שאני מכינה שנים והפעם הוספתי לה ציפוי של שטרויזל עשיר

איך אפשר לעבור את ראש השנה מבלי להכין את אותה עוגת דבש קלאסית שאמא היתה מכינה ובוודאי סבתא וכל הדורות הקודמים לנו. אותה עוגה זהובה טובלת בדבש וזרועה בתבלינים חריפים. הפעם החלטתי להוסיף מעל פירורי שטרויזל טעימים לתוספת טעם ומראה .

מאחלת לכולם שנה טובה ומתוקה.

 

לפניכם מספר צורות לאפיית העוגה, אתם תבחרו מה שתאהבו

עוגת דבש קלאסית עשירה

תבנית 26/ סיר פלא/ 2 תבניות אינגליש קייק/ מנות אישיות במאפינס

 

המצרכים:

6 ביצים מופרדות

1/2 כוס סוכר חום דמררה

1/2 כוס דבש

1/2 כוס שמן

קורט קינמון

קורט ציפורן

4 כפות גדושות נס קפה מהולות בכוס מים חמים

2 כוסות קמח תופח

חופן מכל דבר: צימוקים,אגוזים קצוצים,חמוציות

 

 

המצרכים לשטרויזל:

כוס קמח

1/2 כוס סוכר

1/2 כפית קינמון

100 גר' חמאה קרה/מחמאה (לפרווה) חתוכה לקוביות

 

 

הכנת השטרויזל:

מערבבים את החומרים ידנית ויוצרים פירורים.

 

להרטבה:

כוס מים

1/2 כוס סוכר

ההכנה:

מרתיחים את המים עם הסוכר עד המסה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד מעט עד הסמכה קלה.

 

אופן הכנת העוגה:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. מנפים בקערה קמח,מוסיפים תבלינים.
  3. מערבבים בקערה נפרדת חלמונים,דבש,שמן וקפה.
  4. מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד ליצירת קצף נוקשה.
  5. מוסיפים  לקצף לסירוגין את תערובת הקמח והנוזלים בתנועות קיפול.
  6. מוסיפים בקיפול את הפירות המיובשים.
  7. יוצקים את הבלילה לתבנית.
  8. אם רוצים ציפוי שטרויזל בשלב זה מפוררים את התערובת על העוגה.
  9. אופים כ-45 דקות,עד להוצאת קיסם עם פירורים לחים.
  10. אם מרטיבים את העוגה בשלב זה יוצקים את הרוטב על העוגה החמה (במקרה זה ללא השטרויזל).

 

ואם נחליט להכין מנות אישיות?

הערה: עוגת דבש טעימה אף יותר  לאחר יום יומיים .

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.