מתכון לעוגת קראנץ שמרים במילוי שוקולד שמפיצה ניחוח מדהים עם כניסת השבת

עוגת קראנץ שמרים שמפיצה ניחוח מדהים עם כניסת השבת. את המתכון קיבלתי במסגרת לימודי הקונדטוריה שלי. ניתן למלא בפרג, גבינה, תפוחים או כל מילוי אחר שאוהבים.

שיהיה לכם חמים, נעים וטעים.

מצרכים לבצק:
1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים טריים
200 גרם חמאה או מחמאה, רכה
150 גרם סוכר
1 כפית שטוחה מלח
3 ביצים
כף תמצית וניל
כף תמצית לימון
כשתי כוסות מים או חלב

מלית שוקולד:
100 גרם חמאה או מחמאה, מומסת
4 כפות קקאו
100 גרם שוקולד, מומס
כוס סוכר
100 גרם אגוזים, שבורים
100 גרם, צימוקים

סירופ סוכר:
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
כף תמצית וניל

אופן הכנה:
• מערבבים קמח עם השמרים. מוסיפים ביצים, סוכר, תמציות ומלח.
• מוסיפים מים בהדרגה ולשים (אפשר במיקסר עם וו לישה) עד לקבלת בצק רך ולא דביק.
• מניחים לבצק לתפוח במשך 30-45 דקות.
• מחלקים את הבצק ל-4, מגלגלים לכדור ומשהים לתפיחה נוספת.
• מערבבים בקערה את המצרכים של מילוי השוקולד.
• מרדדים כל כדור לעלה ומורחים במלית שוקולד.
• מגלגלים לרולדה וחוצים כל רולדה לאורכה.
• מלפפים את שני החצאים אחד עם השני, כמו צמה, כאשר המילוי כלפי מעלה.
• אופים בחום של 180 מעלות כ-20 דקות.
• בינתיים מכינים סירופ: מרתיחים את מצרכי הסירופ.
• נותנים למאפה להתקרר ושופכים עליו סירופ רותח בעדינות.

מתכון וצילום: מרים גנון

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.