מתכון לפאי מיוחד לט"ו בשבט – פאי שבעת המינים

השף קונדיטור אלי סיידל, בעליו של "המכון לאפיית ארטיזן (מ.ל.א) בישראל", המתמחה בקורסים וסדנאות המשלבים שיטת אפייה עתיקה ומרכיבים בריאים, מגיש לט"ו בשבט מתכון עשיר הכולל את מרכיבי החג המסורתיים:

 

"פאי שבעת המינים"

 

החומרים לבצק:

½ כוס קמח לבן (חיטה)

½ כוס קמח שעורה (שעורה)

½ כף סוכר

1 כפית מלח

100 גרם מרגרינה או חמאה

¼ כוס מיץ רימונים (רימון)

1 כפית שמן זית (זית)

החומרים למילוי:

300 גרם תאנים חתוכים (תאנים)

300 גרם צימוקים (גפן)

300 גרם תמרים (ללא גלעינים) חתוכים (דבש)

1 כוס אגוזי פקאן שבורים

1 כוס סוכר

2 כפות קורנפלור

1 כפית קינמון

1 כפית מלח

אגוזי פקאן לקישוט

1 ביצה (למריחה)

 

אופן ההכנה:

בצק: מערבבים את הקמחים, הסוכר והמלח בקערה. חותכים את המרגרינה/החמאה לחתיכות קטנות ומוסיפים למרכיבים היבשים. מערבבים ומפוררים עד שהבצק הופך לפירורים. מוסיפים את מיץ הרימונים ושמן הזית ולשים קלות להשגת גוש בצק אחד. משטחים בעזרת מערוך את הבצק לעיגול בקוטר של כ- 50 ס"מ. מניחים את הבצק בתחתית תבנית פאי עגולה בקוטר 30 ס"מ, כאשר הקצוות משתפלות החוצה מהצדדים.

מילוי: משרים את הצימוקים במים רותחים במשך שעה ומסננים. מערבבים את התאנים, הצימוקים, התמרים והאגוזים בקערה. את המרכיבים היבשים מערבבים בנפרד, מוסיפים לתערובת הפירות ומערבבים ביחד.

את המילוי שופכים על הבצק שבתבנית. את קצוות הבצק מגלגלים פנימה לקצה התבנית ומהדקים בעזרת השיניים של מזלג. מברישים  בביצה ומקשטים באגוזי פקאן. אופים במשך 45 דקות בחום של 180 מעלות.

***

"מכון לאפיית ארטיזן" הינו המוביל בארץ לאפייה בשיטת "ארטיזן" (אומן), המשלבת שיטות אפייה עתיקות ושימוש במרכיבים בריאים. המכון מתמחה במתן ייעוץ, הדרכה, קורסים וסדנאות לאפייה לקהל רחב ולקהל מקצועי. מנהל המכון, אלי סיידל, מאסטר שף,  בעל 35 שנות ותק באפיית ארטיזן. את אומנותו למד במכון הנודע לאפייה בסן פרנסיסקו (SFBI), מהשף קונדיטור הבינלאומי מישל סואס.

לפרטים: www.saidel.co.il

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.