מתכון לפורים ולכל עת: לחם שטוח אורגנו

לחם שטוח עם אורגנו. במקור הלחם ידוע כלחם תורכי עתיק יומין ועד היום כפריים תורכיים אופים אותו. צורתו כפיתה-פוקצ'ה עבה

אין כמו לחם להשביע את רעבונינו אך בעיני יתרה מזאת אין כמו עצם הכנת לחמים בבית. אוהבת את ההתעסקות עם הבצק, השמרים, ההתפחה, יצירת הצורה הרצויה ולבסוף הריח המשגע של האפייה הביתית וכמובן תגובות הטועמים שתמיד הן נלהבות.
הפעם הכנתי לחם שטוח שמוצאו בתורכיה העתיקה והוכנה בידי שבטים נודדים. עד היום ניתן למצוא  שם כפרים בהם מכינים את הלחם.
הלחם מזכיר במראהו את הפוקצ'ה אך טעמו שונה לחלוטין ומזכיר יותר טעם של פיתה עבה.

צילום: חיה אילונה דר

לחם שטוח אורגנו

4 פיתות

החומרים:
500 גרם קמח
25 גרם שמרים טריים
1 כפית סוכר דמרה
כף שמן זית
300 מ"ל מים פושרים (אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים)
1 כף מלח דק
1/4 כוס עלי אורגנו טריים קצוצים

לציפוי:
כף שמן זית
חלמון
כף מים

לזריה:
שומשום
כף מלח אטלנטי

אופן ההכנה:
-מכינים בצק מקדים(מרשימת החומרים, לא בנוסף) מ-1/2 כוס קמח, כפית שמרים ו-1/4 כוס מים, מערבבים ומשהים 10 דקות.
-מכניסים לקערת מיקסר את הבצק המקדים ואת יתרת החומרים פרט למלח ולאורגנו ולשים במשך 5 דקות, מוסיפים הכל וממשיכים ללוש עוד 5 דקות.
-מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים תפיחה כפולה.
-מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, מכדררים ומניחים על התבנית ומשטחים כל כדור לפיתה בגודל של 20 ס"מ.
-מחממים תנור ל-220 מעלות.
-מערבבים את חומרי הציפוי, מורחים על כל פיתה ומסמנים שקעים עם כריות האצבעות כמו בפוקצ'ה.
-מתפיחים שנית, זורים את השומשום והמלח ומעבירים לתנור לאפייה עד הזהבה כ-20 דקות.
-מוציאים לצינון ומזליפים מעט שמן זית.

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.