מתכון לפחזניות בציפוי קראמבל שקדים

מתכון לפחזניות עטורות בקרמבל שקדים וממולאות בקרם אנגלז/וניל ומשובצות בדובדבני אמרנה

מאז שנתקלתי לראשונה בפחזניות עם קרמבל במקורות שונים היה לי ברור שאשתמש ברעיון הקרמבל. אמש החלטתי שהגיע העת להכין את הוראציה שלי וכך עשיתי. הכנתי מראש את הבצק לקראמבל והכנסתי להקפאה וכך למחרת השלמתי את הכנת הפחזניות, קרצתי עיגולים מבצק הקרמבל, הנחתי על כל אחת עיגול ואפיתי. כעת נותר רק למלא את הפחזניות ומה אומר? הן כה טעימות ללא מלית אך לא אוותר ומלית אנגלז הוכנה. תוכלו כמובן להמיר את המלית בקרם וניל זריז קל וטעים המכיל 250 מ"ל שמנת מתוקה, 80 גרם פודינג וניל וכוס חלב.

חשוב: אסור לפתוח את התנור במשך כל זמן האפייה.

מתכון פחזניות זה נוסה רבות ותמיד צלח, אך במידה ויש לכם מתכון שאתם מכינים והוא מצליח אז בכיף.

 

בצק רבוך מושלם, הנה כך בודקים אותו

תראו איתופחזניות יפות מוזלפות

כאן קרצתי את עיגולי הקרמבל הקפואים והנחתי על הפחזניות,היה קצת חשוך

תראו מה קרה לאחר האפייה, הפחזניות קיבלו מעטה סדוק מהמם

פחזניות בציפוי קרמבל שקדים

23 פחזניות

החומרים לקרמבל:
100 גרם חמאה
100 גרם סוכר דמררה
80 גרם קמח
20 גרם אבקת שקדים

אופן ההכנה:
– מכניסים את החומרים לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבבים עד שנוצר בצק אחיד.
– מניחים את הבצק בין שני דפי אפייה ומרדדים דק, כ-3 מילימטר ומעבירים למקפיא.

החומרים לפחזניות:
1/2 כוס מים
1/2 כוס חלב
100 גרם חמאה
כף סוכר
קןרט מלח
150 גרם קמח
4 ביצים בינוניות

אופן ההכנה:
– מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
– מרתיחים בסיר קטן מים, חלב, סוכר, מלח וחמאה.
– מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים נמרצות עד שהבצק ניתק מהסיר.
– מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבבים את הבצק.
– מוסיפים ביצה ומערבבים עד שנבלעת וכך את יתר הביצים אחת אחת.
– מעבירים את הבצק לשקית זילוף גדולה עם צנטר כוכב גדול.
– מזליפים על התבנית פחזניות בקוטר 3 ס"מ.
– מוציאים את בצק הקרמבל מהמקפיא וקורצים עיגולים בקוטר של הפחזנית.
– אופים 15 דקות ב-200 מעלות, מנמיכים את החום ל-170 וממשיכים לאפות עוד 20 דקות (בשלב זה הפחזניות תופחות).

החומרים לקרם:
250 מ"ל חלב
250 מ"ל שמנת מתוקה+ 120 מ"ל (1/2 כוס)
כפית משחת וניל
5 חלמונים
100 גרם (כוס) סוכר

אופן ההכנה:
– מרתיחים בקלחת חלב, שמנת מתוקה ווניל.
– טורפים את החלמונים עם הסוכר.
– מסירים את הקלחת מהאש ובוחשים פנימה את החלמונים, מנמיכים את הלהבה ומחזירים לאש.
– בוחשים היטב עד הסמכה ומסירים מהאש, מעבירים לכלי מכוסה היטב עד השימוש.

השלמת ההכנות:
– חוצים כל פחזנית וממלאים בקרם.
– שיבצתי במלית דובדבני אמרנה, לא חובה אך הם מוסיפים המון לטעם.

 
חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.
חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.