מתכון לפיצה 'ביאנקה'

השבוע חגגו את יום הפיצה הבנלאומי,המאכל הפופולארי והאהוב לא זקוק ליום חג, פופולריותו חוגגת בכל יום מימות השנה, ובכל זאת הוענק לו יום חג. השף חגי אברהמי מקבוצת קפה גן סיפור משתף אותנו במתכון של פיצה 'ביאנקה' כדי שכולנו נוכל להכין בבית ולהנות מפיצה ביתית משובחת

מצרכים לבצק:

500 גרם קמח לבן/קמח פיצה

290 מ"ל מי ברז

1 כף שמרים יבשים

1 כף סוכר

2 כפיות מלח

1/4 כוס שמן זית


אופן ההכנה:

  • מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר
  • יוצקים את המים ולשים עד שמתאחד לבצק
  • מוסיפים מלח ולשים את הבצק 8-10 דקות לקבלת בצק גמיש (אפשר גם במיקסר עם וו לישה)
  • מכדררים את הבצק, מגלגלים בשמן זית מניחים בקערה מכוסה עם יתרת שמן הזית.
  • מתפיחים עד הכפלת נפח, מחלקים לשני כדורים
  • נותנים לבצק לנוח כ10 דקות ופותחים עם ידיים משומנות
צילום: לינה מיארה

לרוטב שמנת:

  • כף חמאה
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • כפית עלי טימין טרי
  • 1 שן שום כתושה
  • 500 מ"ל שמנת 32%
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • 1.5 כפית מלח
  • פלפל לבן

מטגנים בצל, טימין ושום עד הזהבה

  • מוסיפים את השמנת ומביאים לסף רתיחה
  • מתבלים במלח, פלפל לבן ומוסקט
  • מנמיכים לאש קטנה ומבשלים 6-7 דקות לצמצום
  • טועמים ומתקנים תיבול, מסירים מהאש

להרכבת הפיצה:

  • פותחים את הבצק לצורה הרצויה (ריבוע/עיגול)
  • מורחים בעדינות את רוטב השמנת, לא להציף את הבצק
  • מפזרים מוצרלה מגורדת ופרוסות גבינת עיזים.
  • בנוסף ניתן לפזר פרמזן/ גבינה כחולה/ כל גבינה שרוצים

תוספות מומלצות:

  • בצל ופטריות מוקפצים בחמאה
  • תרד
  • אגוזי מלך שבורים
  • קוביות תפוח/אגס אפוי
  • צ'ילי ודובדבני אמרנה עם גבינה כחולה ועוד כיד הדמיון.

 

סניפים כשרים, בגן סאקר בירושלים בכשרות מהדרין ובסניף החדש באשדוד. קפה גן סיפור פועל בקונספט ייחודי בגנים ופארקים ברחבי הארץ כאשר גם הילדים נהנים מתפריט ייחודי שהורכב ועוצב בהשראת סיפורי ילדים נבחרים.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.