מתכון לפסח: חרוסת טעימה במרקם סמיך שתזכיר לכם הטיט

חרוסת

החרוסת הטעימה המלווה את כולנו בסדר פסח די דומה בקרב עדות ישראל, עם שינויים קלים. העיקר שמקבלים מרקם סמיך המזכיר את הטיט.

על פי בקשת חברים ובמיוחד לאור בקשתה של בתי האהובה המתגוררת בקנדה, העורכת את הסדר אי שם הרחק מאמא, אני מצרפת את מתכון החרוסת אותו אני נוהגת להכין.
החרוסת אותה אני מכינה מבוססת על תמרים, בדרך כלל הייתי מכינה עם תמרים הארוזים באריזת ואקום, אך ממרח התמרים הסמיך עושה את העבודה מצוין ומקל עליה.

מרבית מתכוני החרוסת דומים ויש שינויים פה ושם כל אחד לפי הרגלו מהבית וממה שלמד וברור שהמתכון שלי מבוסס על זה של אמי עם מעט שינויים. אם רוצים טעם דומיננטי יותר מוסיפים מעט ציפורן.

התוצאה יוצאת טעימה כל כך כך שלא נשארת אף טיפה.

 

צילום: חיה אילונה דר

 

 

חרוסת

 

החומרים:
1 תפוח עץ

1 בננה

ממרח תמרים 450 גרם

יין  מתוק (לקידוש) לפי הטעם

2 כפות מיץ תפוזים

1/4 כוס אגוזים קצוצים גס

כפית קינמון

 

אופן ההכנה:

  1. מגררים את תפוח העץ על מגררת עם חורים בינוניים ומועכים את הבננה עם מזלג.
  2. שמים בקערה את ממרח התמרים ומוסיפים את הבננה, תפוח עץ ומיץ תפוזים ומערבבים.
  3. מוסיפים את האגוזים והקינמון.
  4. מתחילם לצקת את היין לאט וטועמים עד שמתקבל הטעם הרצוי.

 

חרוסת סיום

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל (ההרשמה בצד ימין בכל מתכון).

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.