מתכון לצלעות טלה על מצע עדשים שחורות / לאוכלי קטניות

מתכון לצלעות טלה על מצע עדשים שחורות

באדיבות השף אסף מישקובסקי, מסעדת הקומה ה-11, מלון קראון פלזה סיטי סנטר ת"א

 

החומרים:

•          12 יחידות צלע טלה

•          2 כוסות עדשים שחורות

•          12-14 שיני שום

•          צרור פטרוזיליה

•          4 כף כמון

•          מלח גס,פלפל שחור גרוס- לפי הטעם

•          1/4 כוס שמן זית

•          4 עגבניות קצוצות דק לקוביות

•          2 כוסות ציר כבש/בקר

•          עלי טימין לקישוט

•          כוס יין אדום

אופן ההכנה:

-מבשלים את העדשים במי מלח עד לריכוך ומעבירים לתוך מי קרח לעצירת בישול.

-בקערה מניחים את העדשים ומתבלים בכמון, מלח, פלפל שחור, שמן זית, פטרוזיליה ועגבניות קצוצות.

-את צלעות הכבש משחימים מכל הכיוונים על גבי מחבת חמה עם מעט שמן זית ומטבלים במעט מלח ופלפל שחור גרוס.

-על אותה מחבת שצולים את הצלעות מוסיפים יין אדום בערך חצי כוס ל-6 חתיכות או כוס שלמה לכל החתיכות , כפית סוכר וציר בקר ומצמצמים על האש עד להסמכה למשך כשעתיים.

– משלימים את בישול לצלעות הכבש בתנור על 190 מעלות למשך כ 7-9 דקות .

-מסדרים בצלחת את סלט העדשים ועליהם את צלעות הכבש יוצקים מעט מהרוטב ומקשטים בעלי טימין טרי.

 

בתאבון!

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.