מתכון לצפיה בוידאו: פידה, לחם תורכי משגע עם מילויים לאפיה קלה

האוכל התורכי פשוט וקרוב לטעם שלנו, לכן אנחנו כל כך אוהבים אותו! זהו המתכון הכי תורכי והכי טעים שיש! "פידה" (PIDE) זה בעצם פיתה ממולאת בכל טוב. אפשר לאפות אותה בתנור בבית (במקום בטאבון) וממלאים את כל השכונה בריח משגע!
מתכון: מסעדת "פלקון", מרמריס, טורקיה
מס' מנות: 4

מצרכים לבצק:
1/2 ליטר מים
4 כפות שמן זית
2 כפיות מלח שטוחות
2 כפיות סוכר
1/2 קוביה שמרים טריים
1/2 קילו קמח
מצרכים למילוי:
1 עגבניה חתוכה לקוביות בינוניות
1 פלפל ירוק חתוך לטבעות
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 שן שום חתוכה
2 כפות שמן זית ועוד טיפונת להברשה
מלח לפי הטעם
פלפל לפי הטעם
פפריקה מתוקה לפי הטעם
אבקת צ'ילי לפי הטעם
1/2 קילו בשר כבש חתוך דק

הכנת הבצק:
בקערה גדולה שופכים מים, שמן זית, מלח, סוכר, שמרים טריים ומערבבים כדי להמיס את המרכיבים.
מוסיפים קמח ובעזרת הידיים מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, דביקה, אך לא מוצקה מידי.

מכסים את הקערה במגבת, ושמים בצד לחצי שעה על מנת שהבצק יתפח.

הכנת המילוי:
מעבירים לקערה גדולה עגבניה, פלפל ירוק, פטרוזיליה, שום ומערבבים.
יוצקים מעל שמן זית ומתבלים במלח, פלפל, פפריקה מתוקה, אבקת צ'ילי ומערבבים היטב.

לתערובת הירקות מוסיפים את הבשר, מערבבים ומניחים את המילוי בצד לכמה שעות, על מנת שהטעמים יתאחדו.

הרכבת המנה:
מהבצק התפוח בוצעים חתיכה, פחות או יותר בגודל של כדור טניס.
מקמחים משטח עבודה, ומשטחים מעט עם האצבעות.
מרדדים בעזרת מערוך, מקפיצים באוויר ומייצרים פיתה ארוכה.
מניחים עליה במיומנות מעט מהמילוי ומייצרים מעין סירה.

מעבירים את הפיתה לתנור בחום של 200 מעלות למשך 15 דקות.

מוציאים מהתנור, מברישים בקצת שמן זית, ומגישים.

באדיבות טעמים http://www.teamim.co.il/Default.aspx?tabid=6680

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.