מתכון לקציצות עם אורז או כך מנצלים את שאריות הבשר והעוף משבת

קציצות שנותרו לנו מאמש, או כל בשר אחר, מוכר לנו? הפעם החלטתי לנצל קציצות לתבשיל מחודש עם אורז

מכירים את  את זה שקציצות, בשר או עוף נותרים לכם מארוחה ובחלוף היום לא כל כך בא לכם ולבני משפחתכם לאוכלם באותה הצורה? ובכן אני מציעה רעיון לשידרוג הנותר.  הכל נעשה במחבת רחבה, רק מוסיפים אורז, תבלינים, מבשלים ומקבלים תבשיל חדש וטעים שבני הבית כלל לא ינחשו שיש שם משהו מאמש.

בכל פעם ניתן להשתמש במשהו אחר. פעם  נותרו לי פרוסות צלי שחתכתי לרצועות ובפעם נוספת פוררתי עוף, הפעם השתמשתי עם קציצות בקר ועוף בכל מקרה תהליך ההכנה זהה עם כל תוספת לאורז .

קציצות עם אורז

המצרכים:

6 קציצות

בצל קצוץ

2 שיני שום כתושות

300 גרם עגבניות מרוסקות

כוס אורז עגול

2 כוסות מים

2 כפות מרק עוף

מלח ופלפל

קורט ג'ינג'ר טחון

שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:

  1. יוצקים למחבת רחבה מעט שמן, מחממים ומטגנים את הבצל והשום עד הזהבה.
  2. מוסיפים את הקציצות ומחממים משני הצדדים.
  3. מוסיפים את העגבניות והתבלינים.
  4. מפזרים מעל את האורז, יוצקים את המים ומרתיחים.
  5. מכסים את המחבת במכסה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות.
  6. מניחים מגבת על המחבת וממתינים כ-20 דקות עד פתיחת המכסה.


חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים של
י יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

1 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

  1. טרם ניסינו את המתכון…על פניו נישמע מדהים. למשפחתינו נחוצים מתכונים ללא אגוזים
    בכל צורותיהם ושמם. בתודנ מראש,אבינועם.

    avinoam henig |
    הגב