מתכון לשבת: אורז עם פילה טונה מעושנת

מתכון מעולה לשבת חורפית ורגע לפני ט"ו בשבט, "בחש" בתוספת פילה טונה מעושנת, צימוקים ועשבי תיבול

ט"ו בשבט בפתח, חג האילנות, בו אנו אוכלים פירות יבשים. מנה עשירה, בריאה וקלה להכנה המתאימה לאירוח.

מצרכים

קופסא של סטארקיסט פילה טונה מעושנת

2 כוסות אורז בסמטי

צרור שמיר קצוץ

צרור כוסברה קצוצה

2 עגבניות חתוכות לקוביות

2 גזר קלוף וחתוך לקוביות

3 בצלים קצוצים דק

מלח

פלפל

כמון

רבע כוס שמן

3 כוסות מים רותחים

חופן צימוקים

חופן משמשים יבשים

אופן הכנה

  1. מחממים שמן ומוסיפים בצל עד להזהבה, מוסיפים את הגזרים והעגבניות ומערבבים מספר דקות.
  2. מוסיפים אורז ומערבבים. ממשיכים להוסיף את שאר הירקות, את הטונה, מים רותחים ואתה התבלינים: מלח, פלפל וכמון.
  3. מרתיחים שוב וכשהמים נעלמים, מעבירים ללהקה הנמוכה ביותר למשך 30 דקות.
  4. מכבים ומשאירים סגור למשך 10 דקות ולפני ההגשה מערבבים יחד עם הצימוקים והמשמשים היבשים.

 באדיבות: טונה סטארקיסט

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.