מתכון לשבת: החלה שקוצרת מחמאות: חלה במלית בצל עם טעם מיוחד

חלה במלית בצל – שילוב נהדר של חלה קלילה ובתוכה מסתתרת מלית המעניקה טעם ומרקם נוסף בעת האכילה

כחובבת לישת בצק שמרים קלטתי את מתכון חלת הבצל של אורי שפט מ"לחמים" והמראה שניבט לעיני היה מושלם.

כאשר הכנתי את הבצל המטוגן למילוי, עלה בי טעם ילדות, של לחמניות הבצל של אמי – לחמניות פלצלך וכמובן ניתן למצוא את המתכון באתר.

ברור שהכינותי את החלות ומיד כאשר אני מכינה משהו שמלהיב את כולם אני משתפת אתכם.

אז לפניכם כל הדרך להכנת החלות המדהימות הללו.

צילום: חיה דר

חלת בצל

3 חלות

החומרים:
ק"ג קמח לבן מעושר ללחם ללחם (שטיבל 2)
2 כפות שמרים יבשים (שקית שמרית)
1/2 1 כוסות מים
3 ביצים טרופות
כף מלח
4  כפות סוכר
1/4 כוס שמן קנולה

למילוי:
3 בצלים גדולים פרוסים ומטוגנים

לציפוי:
זרעים שונים: דלעת חמניה, פרג, קצח, שומשום

אופן ההכנה:

1. מערבבים את השמרים עם מעט מים (עד כיסויים).

2. בקערת מיקסר שמים את הקמח, יוצרים גומה יוצקים את השמרים המומסים פנימה וממתינים מעט לתפיחה קלה.

3. מוסיפים את הביצים סוכר ושמן .מערבלים את כל החומרים במהירות נמוכה.

4. יוצקים את המים בהדרגה, עד אשר נוצר בצק נעים למגע.

5. מוציאים ומעבירים לקערה משומנת קלות ומאובקת בקמח, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים לתפיחה כפולה, כשעתיים.

6. מחלקים את הבצק ל- 3 כדורים, מכל כדור תולשים 3 כדורים .

כל כדור מרדדים לרצועות  צרות ובאורך של 25 ס"מ לערך ומניחים מהמילוי, סוגרים לגלילים ומכל 3 גלילים קולעים צמה.

7. מניחים בתבנית ומורחים כל חלה בביצה ומעל מפזרים גרעינים לרוב, מכסים במגבת ומתפיחים שוב כ-45 דקות.

8. מחממים את התנור ל- 200 מעלות ולאחר כ-10 דקות חימום מכניסים את התבנית לתנור.

9. אופים כ-25 דקות, עד הזהבה.

צילום: חיה אילונה דר

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם יש כל יום עידכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם בעידכון ראשון.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.