מתכון ממכר לשבת ולט"ו בשבט: עוגת פרג ושוקולד עסיסית

עוגת פרג ושוקולד עסיסית, יוצאת גבוהה ומצופה בגנאש שוקולד מבריק

אני שייכת לקטגוריית אוהבי עוגות הפרג, מה זה אוהבת? מכורה. אחת העוגות שאני מכינה כבר שנים היא עוגת פרג בשילוב שוקולד ואגוזים, עוד  שני מרכיבים אהובים עלי.

העוגה עסיסית וניתן לעצבה כפי שעשיתי כאן, או כיד הדמיון הטובה עליכם, ניתן להוסיף קישוטי קצפת, לסדר על הקרם פירות פרוסים דק ועוד.

אך האמת, העוגה כל כך עסיסית שאינה דורשת תוספות, לשיקולכם.

מספר מילים על פרג:

הצלחת עוגת פרג מותנית בטריות הפרג, רוצים הצלחה בטעם?

1-דאגו שיטחנו מול עיניכם את הפרג.

2-ברגע שטוחנים את הפרג משתחררות ארומות ממנו ולכן יש להשתמש בו קרוב לטחינה.

3-בקניית פרג טחון בשקית במרכולים אתם  מסתכנים בטעם מריר שסביר שיהיה לפרג.

4-שימרו על הפרג הטחון במקפיא.

אז טחון טרי, סיכמנו.

 

 

 

עוגת פרג שוקולד עסיסית

תבנית 24

 

החומרים:

100 גר' שוקולד מריר קצוץ

50 גר' צימוקים בהירים

50 גר' אגוזים קצוצים

200 גר' פרג טחון טרי

2 כפות שקדים מולבנים טחונים

כף קליפת לימון מגוררת

2 כפות שמן

1 כף ברנדי

5 ביצים

1 כוס סוכר

 

לגנאש:

100 גר' שוקולד מריר 60% (לפחות)מוצקי קקאו

1 מיכל שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה:

1-מחממים תנור ל-180 מעלות.

2-שמים בקערה את החומרים היבשים פרט לסוכר, מוסיפים לימון, שמן וברנדי.

3-מקציפים את הביצים עם הסוכר כ-8 דקות.

4-מוסיפים את הקצף אל קערת החומרים היבשים  תוך עיקרון השוואת הכמויות, כלומר לא בבת אחת אלא מעבירים כמות קטנה ובוחשים בעדינות וכך ממשיכים.

5-יוצקים לתבנית  24 משומנת ואופים כ-30 ד' עד שקיסם יוצא עם פירורים.

לא לייבש את העוגה!

 

גנאש:

-מחממים את השמנת המתוקה עד סף רתיחה, מסירים מהאש ויוצקים על השוקולד מערבבים עד ליצירת קרם חלק,

-מצננים את העוגה מעט, מחלצים מהתבנית ויוצקים את הקרם על העוגה, לא מורחים אלא מטלטלים את העוגה והקרם מתפזר יפה על פניה  וסביבה.

-את העוגה קישטתי הפעם עם זילופי קרם משמנת צמחית ו-2  כפות פודינג וניל.

 

 

לכל אוהבי עוגות הפרג, באהבה רבה.

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

 

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
.

1 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

  1. עוגה מוצלחת ,טעימה שווה לעשות. תודה על המתכון

    משתמש אנונימי (לא מזוהה) |
    הגב