מתכון לשבת: עוגת לעקעך שכבות חגיגית משגעת מלאת הפתעות

עוגת לייקך/ ספוג/ ג'נואז שכבות חגיגית, מורטבת ומרוחה בקרם- הכי עוגת יום הולדת. ממש כמו פעם

לאמי היתה יום הולדת ואני החלטתי "להחזיר" חיוך לה עם עוגה משגעת שהיתה מכינה לפני שנים רבות, בערך בשנות ה-60-70 וואו איזו נוסטלגיה ממש עוגה של פעם. 

העוגה שאמא היתה מכינה ובכל פעם קישטה מעט אחרת, זאת עוגת הלייקך או טורט כשבעגה הקונדיטורית היא נקראת ג'נואז ומוכרת גם כספוג, אך החומרים כאן עדיפים עלי ולאחר הרטבתה וקישוטה העוגה חגיגית ונצחית, אין ספק.

זכור לי שהיינו מוציאים את תוך העוגה ומערבבים את התכולה עם קוקטייל פירות וקצפת ומחזירים פנימה, מכסים בשכבת קצפת, מגררים שוקולד חלב, כן חלב אז לא היו מודעים לעדיפות השוקולד המריר.

החלטתי לפרוס את העוגה לשכבות, למלא ולקשט בצורה עדינה ללא זילופים מוגזמים וכך לתת לעוגה מראה חגיגי ומעודן.

לאמא היתה הפתעה נהדרת והאורחים נהנו מאוד.

פריסת העוגה לשכבות

מריחת הקרם והנחת השכבות זו על זו

התחלתי לקשט אך מה עם השוליים, האשאירם כך?

מרחתי סביב השוליים קרם, האם זהו?- לא נראה לי.

אז זהו הדבקתי בשוליים קוקוס על הקרם ובזאת נרגעתי, כן כעת זה מוצא חן בעיני

עוגת שכבות חגיגית

תבנית 26

24 מנות

החומרים:

7 ביצים

3/4 כוס סוכר

קורט מלח

2 כוסות קמח תופח

כף ברנדי

גרד מלימון

1/4 כוס שמן

להרטבת העוגה:

160 גרם סוכר

300 מ"ל מים

4 כפות  גדושות ריבה (לבחירתכם) מחוממת

לקישוט:

750 מ"ל שמנת מתוקה

3 כפות אבקת סוכר

1/2 כוס קוקוס

תותי שדה/  דובדבנים/  פירות יער/ אפרסקיםQ אוכמניות/ פטל

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. מרססים תבנית ברסס שמן, מפזרים קמח ומנערים את העודף.
  3. מקציפים את הביצים ומוסיפים בהדרגה 1/2 כוס סוכר, עד להיווצרות קצף צהבהב בהיר כ-8 דקות.
  4. עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים בקיפול את גרד הלימון ואת כף הברנדי ומערבבים פנימה.
  5. מוסיפים לסירוגין את הקמח והשמן עד שהכל נבלע בבצק.
  6. אופים עד שקיסם יוצא יבש, כ-35 דקות לערך (תלוי בתנור).
  7. מצננים צינון מוחלט על רשת.
  8. פורסים את העוגה לשכבות, שתים או יותר.

הרכבת העוגה:

  1. מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר ומעבירים למקרר.
  2. מרתיחים את המים והסוכר , מסירים מהאש .
  3. מרטיבים  בסירופ את שכבות העוגה שחתכנו בצד אחד .
  4. מורחים ריבה  ומעל חלק מהקצפת, מעל שכבה נוספת ומורחים בעוד קצפת.
  5.  מניחים מעל את השכבה העליונה, מכסים בשכבת קצפת, מקשטים מעט ומעטרים בפרי.
  6. מורחים שכבת קצפת בשוליים ומהדקים סביב את הקוקוס בעזרת סכין או פלטה.
  7. מצננים היטב במקרר.

אמא מדושנת עונג מהעוגה שהכינותי לה

ושלא נפרוס מהעוגה? וודאי ובוודאי ואפילו התענגנו

 חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.