מתכון לשבת וחג: צלי עגל תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי

צלי עגל תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי

צלי עגל המתבשל לו בסיר לחץ עם תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי מניב מנה טעימה להפליא

מי פוחד מסיר לחץ? אם יש לכם פוביה מסיר לחץ הגיע הזמן להרגיעה ולהתיידד עם סיר לחץ, כי הוא בא לעזרתינו ושימוש נכון מניב תוצאות נהדרות. לדוגמא בישול גרגירי חומוס שהושרו להכנת חומוס, בישול מקוצר של בשרים המתבשלים זמן ארוך או כאשר עלינו להכין תבשיל במהירות מסיבה כלשהי וכך עשיתי במנה המוגשת כאן והתוצאה היתה מדהימה.
הכנתי צלי עגל עם תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי וכל זאת עשיתי בסיר הלחץ, היה מהיר וכל כך טעים. שימו לב, במהלך הוראות המתכון יש הוראות שאם תלכו על פיהן לא תהא שום בעייה בשימוש בסיר הלחץ.

צילום: חיה אילונה דר

צלי עגל תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי

4 מנות

החומרים:

12 חתיכות גולש עגל גדולות 10 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות גדולות 10 ארטישוקים  ירושלמיים קלופים וחתוכים בצל גדול חתוך לרבעים 400 גרם עגבנות מרוסקות מלח, פלפל, ראס אל חנות (קונים בחנויות תבלינים) שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל, מוסיפים את הבשר ומערבבים.
  2. מוסיפים את יתר החומרים.
  3. יוצקים מים מעט פחות מגובה התבשיל.
  4. סוגרים את הסיר ומבשלים על אש גבוהה עד ששומעים רחש מהסיר.
  5. מנמיכים ללהבה הכי נמוכה ומבשלים שלושת רבעי שעה.
  6. מעבירים בזהירות את סיר הלחץ לכיור ומזרימים מים על הסיר לצינונו, או שמשאירים לצינון הסיר במשך שעה.
  7. מרימים את הפקק ומוציאים את האדים הנותרים ופותחים.
  8. זהו התבשיל מוכן להגשה.

 

צילום: חיה אילונה דר

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
יופי במטבח

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.