מתכון: מאפה הבייגלה האהוב "פרעאצל" כמו בקניון

מכירים את מאפה הבייגלה הגדול והמתקתק שמוכרים בקניון או בדוכנים במקומות ציבוריים שונים? זה המתכון לפרעאצל כזה, בגרסה המלוחה. ניתן להחליף את המלח הגס באבקת שום טחונה או קינמון וסוכר אם אתם מעוניניים בגרסא מתוקה למאפה.

מרכיבים: (לכמות של 11 פרעאצלים)

  • 1 חבילת שמרים טריים
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 1/8  כפיות מלח
  • 1 1/2 כוסות מים חמים (בטמפ' של 45 מעלות)
  • 3 כוסות קמח
  • 1 כוס קמח תופח (שמותאם להכנת לחם)
  • 2  כפות סודה לשתייה
  • 2  כפות חמאה מומסת
  • 2 כפות מלח גס

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה (שניתן לערבב בה בנוחות) ממיסים את השמרים ומוסיפים את הסוכר החום, המלח ומים חמים ומערבבים היטב באמצעות כף. ממתינים עד אשר השמרים מתחילים לבעבע, סדר זמן של 10 דק' לערך.  מוסיפים את 2 סוגי הקמח ומערבבים את כל העיסה יחדיו. כאשר העיסה הופכת לבצק, לשים אותו במשך 8 דק' על משטח מקומח היטב עד אשר הוא נהיה חלק ואלסטי. שמים את הבצק שלשנו לתפיחה בתוך קערה משומנת ומכוסה היטב למשך שעה.
  2. מערבבים 2 כוסות מים חמים בטמפ' של 45 מעלות עם הסודה לשתייה בקנקן. שופכים במחבת מרובעת בגודל 8 ס"מ את תערובת הסודה והמים. במקביל מסדרים 6 ניירות אפייה עם נייר פרגמנט עליהן.
  3. מוציאים את עיסת הבצק שתפחה וחותכים ל-12 חתיכות שוות בגודלן. מרדדים לצורת חבל דק או עיפרון באורך 3 מטר. מקפלים לצורת הפרעאצל, טובלים בתערובת הסודה לשתייה, עד שהבצק נטבל כולו ומעבירים לתבנית נפרדת עליה עומדים ניירות האפיה והפרגמנט. וכך הלאה לכל חלק של הבצק. לאחר הכנת 12 הפרעאצלים, יש להשאיר לתפיחה למשך 15-20 על תבנית האפייה.
  4. בזמן שהפרעאצלים תופחים מחממים תנור לחום של 230 מעלות. כאשר התנור חם מכניסים את הבצק שתפח לתנור למשך 8-10 דק' או עד אשר הבצק נהיה זהוב. מומלץ לסובב את התבנית במחצית הזמן לאפייה שווה מכל הצדדים של הבצק. לאחר ההוצאה מהתנור מישחו את הפרעאצלים בחמאה שמעליה תפזרו מלח גס או סוכר או  אבקת שום לפי העדפתכם.

* אם הצלחתם מתכון זה, הגיע הזמן לעבור למשהו מאתגר יותר בתחום הלחמים כמו חלה לשבת. הכנסו לאתר שמרית למתכון המלא.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.