מתכון מאת חיה'לה בעלת בלוג האוכל הפופולארי "יופי במטבח": עוגיות ליידיס קיסס Lady's kisses מאיטליה, פריכות ונימוחות

עוגיות Lady's Kisse

עוגיות ליידיס קיסס Lady's kisses שמקורן באיטליה, פריכות ונימוחות

עוגיות ה- Lady's kisses או בשמן המקורי כעוגיות מאיטליה Baci di Dama פשוט מופלאות בטעמן. כל כך מעט מרכיבים והטעם פשוט מושלם. מכינים כדורונים, אופים אותם והם משטתחים מעט ולאחר הצינון מורחים בין שתי עוגיות ממרח שוקולד כלשהו אם לאחר הכנה כפי שנתתי כאן או מוכן  כשוקולד השחר או נוטלה והרי לנו עוגיה מושלמת ליד הקפה, תה או חלב. יש המכינים כדור בצק, עוטפים ומכניסים למקרר למחצית השעה, אני הכנתי מיד את העוגיות משום שהבצק היה נוח לטיפול.

כל כך פריך כמה שזה טעים קריצה.

צילום: חיה אילונה דר

צילום: חיה אילונה דר

צילום: חיה אילונה דר

צילום: חיה אילונה דר

עוגיות Lady's kisses

20 עוגיות כפולות

 

החומרים:
140 גרם חמאה רכה

115 גרם (1/2 כוס) סוכר

חלמון

115 גרם(כוס) שקדים טחונים דק

175 גרם(כוס)קמח
למלית:
50 גרם שוקולד קצוץ

כף אבקת סוכר

2 כפות קקאו
אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מקרימים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר.
  3. מוסיפים את החלמון וממשיכים לערבל עד שהחלמון נטמע בחמאה.
  4. מוסיפים את השקדים והקמח, מערבלים.
  5. תולשים מהבצק חתיכות בגודל אגוזים, מכדררים ומניחים בתבנית במרחק 3 ס"מ זה מזה.
  6. אופים 20 דקות, מוציאים ומצננים.
  7. לוקחים עוגיה, מורחים עליה מעט ממרח שוקולד וסוגרים עם עוגייה שניה.
  8. מאפסנים במיכל אטום בחדר.

להכנת המלית:
ממיסים את החומרים על בן מארי (סיר בתוך סיר על האש) ומורחים בין שתי עוגיות.

ניתן לחילופין למרוח נוטלה או שוקולד השחר.

 

צילום: חיה אילונה דר

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
יופי במטבח

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.