מתכון מהיר לממרח כוסברה חריף עם צ'ילי, שום ולימון. נהדר בתוך תבשילים

כמעט תמיד, שנייה אחרי שאני חוזרת הביתה מביקור בשוק, מתגלות בפני שקיות עמוסות בכמות עצומה של ירקות שבכלל לא ידעתי שאני צריכה.

לפני כמה שבועות, בספונטניות, הגעתי לשוק רמלה. למרות שהעיר עברה לא מעט שיפוצים לאחרונה, נדמה שמשהו במרקם האוכלוסיה ובנוף העירוני לא השתנה מאז קום המדינה. לו רק הייתה לי מצלמה.

כור ההיתוך המופלא שברחובות מתקיים כמובן גם בשוק. לצד כמויות אדירות של פלפלים חריפים (הירק הפופולרי ביותר בדוכנים) והמון עשבי תיבול נמצאת חנות תבלינים הודית, דגים מעושנים וכמובן פינות קטנות שמדיפות ריח של פלאפל.

אז למה אני מספרת לכם את כל זה? כי ביום שאחרי הביקור, גיליתי על השיש שקית עם כמות מטורפת של צ'ילי (2 שקלים!) ועוד אחת מלאה בכוסברה. לא באמת חשבתי מה לעשות איתם כשביקשתי מהמוכר קצת פלפלים חריפים. אתם יודעים, בכל זאת אמרתי "קצת". אבל רגע אחרי שהשקית הייתה מלאה עד אפס מקום הבנתי שקצת היא מילה יחסית.

אז ברוח השוק הססגוני של רמלה ובהשראת הניחוחות החריפים והארומטיים של הדוכנים, החלטתי להכין ממרח כוסברה וצ'ילי עם שום ולימון. משהו שנע בין פסטו, אריסה וסחוג.

אה וכן, גם הצלחת הססגונית משם.

צילום: רחלי קרוט

מצרכים:
1/4 לימון (ללא הקליפה)
4 שיני שום
1/2 פלפל אדום (ללא גרעינים)
8-10 צ'ילי (או יותר למי שאוהב ממש חריף)
1/2 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור
1/3 כוס שמן זית
צרור גדול של כוסברה (בלי החלק התחתון)

אופן הכנה:
• טוחנים במעבד מזון את כל המצרכים עד שנוצר ממרח. בסביבות 2-3 דקות.
• טועמים ומתקנים תיבול.
• מגישים עם לחם, בתוך תבשיל או מתבלים איתו עוף בתנור.

משהו טעים רחלי קרוט

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.