מתכון: מוס שוקולד עשיר ופירות יער

בית המאפה "לה פרינה" מציע בסניפי טיב טעם, מציע מנת קינוח מפנקת מוס שוקולד עשיר ופירות יער.

מרכיבים למוס בכוסות אישיות- עד 5 מנות:

חלמונים מ-3 ביצים

100 גרם חלב

250 גרם שוקולד מריר

3 גרם ג'לטין

150 גרם שמנת מתוקה

מרכיבים למחית, פירות יער

100 גרם מים פושרים

100 גרם סוכר

200 גרם פירות יער

1 גרם ג'לטין

12 יחי' דובדבני אמרנה  ללא גלעין!

אופן ההכנה למוס השוקולד:

מרתיחים את החלב, ברגע שהחלב רתח עורכים השוואת טמפרטורה עם החלמונים- המתבצעת בצורה הבא: מוסיפים לחלמונים שלוש כפות מהחלב הרותח תוך כדי עירבוב ובודקים בעזרת מד חום שטמפ' החלב בסיר שווה לטמפ' הביצים המעורבבות עם החלב. ברגע שהטמפ' שווה אפשר להוסיף את החלמונים לתוך הסיר עם החלב, תוך כדי עירבוב כמובן, ועל אש קטנה, עד שמגיעים לטמפרטורה של 80 מעלות (יש להעזר במד חום). מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד והג'לטין לתוך הסיר ממתינים כ דקה ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק ומבריק. יש לצנן לטמפרטורת החדר.

יש להקציף שמנת מתוקה עד קבלת מרקם אוורירי וקל ומעט נוזלית, ולא יציבה. יש לשפוך אליה את מסת השוקולד ולקפל  בעדינות עד לקבלת מרקם חלק והומוגני. ולהכניס למקרר למשך שעתיים.

אופן ההכנה למחית

את להכניס את הג'לטין לתוך מים קרים על מנת לרכך אותו. ובנתיים יש להרתיח בסיר את המים הסוכר ופירות היער יחד, ולאחר רתיחה מוסיפים את הג'לטין שהתרכך ומערבבים עד להמסתו ולקבלת מרקם חלק. יש להעביר את כל המרכיבים למיקסר לערבוב נוסף קל לא עד הסוף בכדי שיישארו חתיכות של הפרי. ולצנן עד כשעה במקרר.

הגשה

יש להגיש בגודל של כוס בינונית להניח 3 דובדבנים בתחתית ומעל להניח את המחית כ- 2כפות, ובעזרת שק זילוף , נזלף את מוס השוקולד.

בתאבון!

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.