מתכון מושלם לימים אלו: מאפינס בטטות וגבינת פטה

מצרכים ל-12 מאפינס:
2 כפות שמן זית
2 כוסות קוביות בטטה בגודל 1 ס"מ
2 ביצים גדולות
2 גביעים (400 גרם) שמנת חמוצה או יוגורט 3%
2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
1 כפית שטוחה מלח
1 קופסה (250 גרם) גבינת פטה, מסוננת היטב וחתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ
1/3 כוס עירית קצוצה, גס
אופן הכנה:
• מחממים מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה.
• מוסיפים שמן זית וקוביות בטטה ומטגנים 8-6 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבטטות זהובות (בשלב הזה הן יהיו עדיין מעט קשות וזה בסדר – במהלך אפיית המאפינס הן יתרככו).
• מעבירים לקערה ומצננים היטב.
• בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים למאפינס.
• טורפים בקערה ביצים ושמנת חמוצה (או יוגורט). מוסיפים קמח ומלח ומערבבים לתערובת חלקה.
• מוסיפים גבינת פטה, עירית ואת הבטטות המטוגנות ומערבבים, רק עד לפיזורן בתערובת.
• יוצקים לתבנית עד 3/4 מגובה השקעים.
• אופים בתנור החם במשך 25-20 דקות, עד שהמאפינס זהובים ויציבים.

באדיבות http://www.foodpage.co.il פודפייג

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.