מתכון מושלם לימים החמים: קינוח פטל קפוא ופירורי פקאן

קינוח פטל קפוא המורכב מתחתית וכיסוי של פירורי פקאן ובתווך מוס פטל משגע, הכל מוכנס למקפיא ויוצא קינוח קפוא מושלם

העולם בוורוד, זה מה שהייתי רוצה שיהיה כשאני מכינה את הקינוח היפה הזה. קינוח מרשים וטעים המורכב ממילוי של פטל וקצפת בעטיפת פירורי פקאן,  כל ביס תענוג והנאה.

 הקינוח ניתן להגשה בשני אופנים,קפוא לגמרי או מופשר כרבע שעה מחוץ למקפיא ואז הקינוח הוא מוס פטל, כל אחד לפי העדפותיו.

בימים חמים אלה לטעום מקינוח זה פשוט תענוג עילאי ואפשרות לשאת אותם ביתר הקלה.

לא אכביר במילים, ראו את התמונות המדברות בעד עצמן ורוצו להכין.

טוחנים במעבד את חומרי הפירורים

קינוח פטל קפוא ופירורי פקאן

תבנית פיירקס מרובעת/2 תבניות אינגליש קייק

החומרים:

לפירורי הפקאן:

כוס קמח

1/4 כוס סוכר חום בהיר

100 גר' חמאה קרה חתוכה

1/2 כוס פקאנים קצוצים

למילוי:

2 כוסות פטל אדום ושחור קפואים מופשרים

כפית מיץ לימון

3/4 כוס סוכר

250 גר' שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

שמים את חומרי הפירורים במעבד מזון ומפעילים בפולסים עד שהפירורים מתאחדים מעט.

מעבירים לתבנית בלתי משומנת ואופים 20 דקות.

מוציאים, מצננים על רשת צינון ומפוררים לפירורים.

מערבבים בקערה את הפטל, הסוכר ,הלימון  מקציפים את השמנת המתוקה  לקצף יציב ומוסיפים את הקצפת בקיפול.

מסדרים בתחתית התבנית 3/4 מכמות הפירורים.

ממלאים בתערובת המילוי ומפזרים מעל את יתרת הפירורים.

מעבירים למקפיא למספר שעות להתמצקות.


חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.