מתכון מותאם במיוחד לאחר ארוחה כבדה: עוגת סולת עסיסית

עוגת סולת רכה וספוגה בסירופ, עטורה בזיגוג מיקס פירות, טעמה מתקתק חמצמץ. מתאימה נהדר לאחר ארוחה כבדה

עוגת סולת עסיסית מככבת במטבחי כבר שנים ולרוב המתכון די קבוע, שילובים של קמח, סולת וקוקוס, מיץ תפוזים ושמן  וכמובן לאחר האפייה יוצקת סירופ סוכר או מיץ תפוזים. מידי פעם אני עורכת שינויים קלים והיום הוספתי ריבת מישמש ומעט שקדים טחונים ומי שחפץ בעוגה ללא גלוטן יכול להמיר את כל הקמח באותה כמות של שקדים טחונים. בראש השנה אני עורכת התאמות והסירופ הוא עם דבש.
הפעם הוספתי מעל רוטב של מיקס פירות קפואים והתוצאה היתה מעולה, משום שהיה ניגוד ושילוב טעמי מתוק וחמוץ. תוכלו להכין ללא הרוטב, לבחירתכם.
ניתן להכין את העוגה כבחושה או כפי שעשיתי כאן להקציף את הביצים.

עוגת סולת עסיסית

תבנית  35X20 / או 2  אינגליש קייק

המצרכים:
5 ביצים
1/2 כוס סוכר
כוס קמח תופח מנופה /או:קמח לבן +2 כפיות אבקת אפייה
כוס קוקוס
כוס סולת
1/4 כוס קמח שקדים (שקדים מולבנים טחונים)
1 תפוז מגורר
1 כוס מיץ תפוזים
1 כוס שמן
2 כפות ריבת מישמש

לסירופ:
1 כוס מים
1 כוס סוכר

לרוטב  מיקס פירות :
2 כוסות מיקס פירות קפואים: פירות יער, חמוציות, פטל
2 כפות מהסירופ
2 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה:
1-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
2-מקציפים את הביצים עם הסוכר במהירות גבוהה 8 דקות, עד שנוצרת תפיחה צהבהבה.
3-מערבבים בקערה את החומרים היבשים.
4-מערבבים את הנוזלים עם הריבה וגרר התפוז.
5-מוסיפים ידנית לסירוגין את היבשים והנוזלים לביצים המוקצפות.
6-יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ-30 דקות או עד שקיסם יוצא פירורי.
7-מוציאים ויוצקים את הסירופ שהצטנן מעט על העוגה החמה.

הכנת הסירופ:
מרתיחים את כל חומרי הסירופ .
-מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עד הסמכה קלה, משהים בצד עד שהעוגה מוכנה.

הכנת הרוטב:
-מכניסים את חומרי הרוטב לקלחת ומרתיחים.
-מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד הסמכה קלה, כ-5 דקות.
*מגישים פרוסת עוגה עם עיטור כף מהרוטב.

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.