מתכון מחמם: מאפה מלאווח בציפוי ירקות

מלאווח מוכן ומוגש בצורה שונה מהרגיל, בצורת מאפה זהוב ומצופה בשלל ירקות

טוב שיש מלאווח במקפיא ומדוע? משום שכאשר רוצים להשתמש בו אין צורך להפשירו והוא מקבל באהבה טעמי מלוח ומתוק. הפעם בחרתי לצפותו בבצלים, קישואים, פלפלים מטוגנים ולעטר בצלפים וברצועות עגבניות מיובשות.

והנה דוגמא לשימוש מוצלח במלאווח, חברים הודיעו שבעוד שעה יגיעו לביקור, מיד טיגנתי ירקות, ציננתי, הוצאתי מלאווח, ציפיתי בירקות ולתנור. תוך מספר דקות ריח מאפה ותבלינים עטף את הבית והחברים שהגיעו נהנו מכל ביס.

על אותו רעיון ניתן כמובן להשתמש בבצק עלים, פריך או שמרים.

 

 

מאפה מלאווח בציפוי ירקות

4 מנות


החומרים:

עיגול מלאווח
3 כפות שמן
בצל בינוני
קישוא בינוני
חצי פלפל צהוב/כתום
שתי עגבניות מיובשות
כף צלפים
כפית טימין מיובש
מלח ופלפל
ביצה טרופה


אופן ההכנה:
-מחממים תנור ל-180 מעלות.
-חותכים את הפלפל והעגבניות לרצועות קטנות ופורסים את הקישוא.
-מטגנים את הבצלים עד הזהבה ומוציאים לכלי .
-מטגנים בנפרד את הקישוא והפלפל ומצננים.
-מוציאים את המלאווח ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה .
-מסמנים שוליים כס"מ, מניחים את הבצל המטוגן, מעליו מסדרים את יתר הירקות ומפזרים טימין.
-מורחים את השוליים בביצה ואופים כ-20 דקות, עד הזהבה.

 

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

 

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.