מתכון מיוחד לסופגניות שמנמנות במילוי מוס שוקולד חלב וערק ובציפוי גנאש שוקולד מריר

סופגניות במילוי קרם שוקולד וערק

מקבלים את החג עם מתכון מיוחד לסופגניות שמנמנות במילוי מוס שוקולד חלב וערק ובציפוי גנאש שוקולד מריר.

מצרכים לבצק:
125 גרם (כוס + כף) קמח
כף סוכר
קורט מלח
1/4 כוס חלב או מים
ביצה
25 גרם חמאה או מרגרינה
5 גרם שמרים
1/2 כף ערק

אופן הכנת הסופגניות:
• מערבלים במיקסר עם וו הלישה את הקמח, השמרים, הסוכר, החלב/מים, הביצים, הערק והמלח, במשך 7 דקות עד שמתקבל בצק עדין ורך.
• קורצים לעיגולים (35 גרם), מסדרים על מגש עטוף בניילון ומניחים להם לנוח כשעה וחצי עד שעתיים.
• מחממים את השמן העמוק במשך 3 דקות ומטגנים את הכדורים במשך דקה וחצי מכל צד.
• מוציאים לנייר סופג וממתינים שיתקררו. ממלאים במילוי גנאש השוקולד ומצפים בקרם השוקולד העשיר.

קרם (מוס) שוקולד חלב

מצרכים:
250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד חלב
50 מ"ל ערק

אופן הכנה:
• מחממים את השמנת עד לסף רתיחה ומסירים מהאש. מוסיפים את השוקולד, ממתינים כמה דקות ומערבבים עד לקבלת מרקם מבריק ועדין. בסיום הערבוב מוסיפים את הערק ומערבבים בשנית.
• מכניסים לקירור למשך שלוש שעות.
• מעבירים למיקסר ומקציפים עד לקבלת מרקם קטיפתי.

ציפוי שוקולד עשיר

מצרכים:
100 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה:
• מרתיחים את השמנת המתוקה, מוסיפים את השוקולד, מערבבים היטב בעוד הקרם חם.
• מצפים את הסופגניה מלמעלה בקרם שוקולד העשיר ומגישים.

המתכון באדיבות ערק מצדה ושף קונדיטור אחמד עיסא מקונדיטורית פאי בנהריה שמשיקים קולקציית סופגניות "שיכורות" עם ערק (7 ש"ח לסופגניה).
צילום: יניב בטיש

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.