סלט גספצ'יו – (וידאו)


מצרכים:
ל-6 מנות

1/2 1 בצלים פרוסים דק
קרח
2 מלפפונים
מלח ופלפל
6-8 פרוסות לחם לבן
3/4 כוס שמן זית
2 שיני שום, קצוצות
מיץ מלימון אחד (או מיץ מ-ליים)
מעט צ'ילי גרוס
6 עגבניות, פרוסות

להגשה:
גבינת פטה

אופן הכנה:
משרים פרוסות בצל בקערה עם מי מלח כ-20 דקות. מסנים, מוסיפים מלח, מכסים בניילון נצמד ומקררים 15 דקות.

מקלפים מלפפונים לסירוגין בקולפן, כך שמתקבלת דוגמת "פסים", ופורסים. מוסיפים מלח, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כ- 15 דקות.

קולים פרוסות לחם, מצננים וטוחנים במעבד מזון לפירורים.

הרוטב:
טורפים שמן זית, שיני שום, מיץ מלימון ומעט צ'ילי גרוס, עד שנוצר רוטב חלק.

מסדרים שכבה של כמחצית מהבצל בקערית זכוכית, עליה מחצית מהמלפפונים ומעליהם פרוסות העגבניות . יוצקים כמחצית מהרוטב. חוזרים על הפעולות שוב ומפזרים את פירורי הלחם. משהים כ-10 דקות ומגישים עם גבינת צאן מתובלת בפלפל שחור ובשמן זית .

באדיבות טעמים http://www.teamim.co.il

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.