מתכון מיוחד לתשעת הימים: מוסקה חציל, בטטה ופטריות מוקרמת

מוסקה המורכבת משכבות חציל, בטטה ובין השכבות רוטב בשאמל ומעל הכל ציפוי קריספי

המילה מוסקה כבר מעוררת טעמים בלקניים נהדרים ןמוכרת כשכבות של חצילים במלית בשרית נהדרת. הפעם הכנתי מוסקה צמחית חלבי עם פטריות, חציל ובטטה שלדעתי הינם שילוב נפלא.
הרוטב חלבי קטיפתי ולא ניתן לעמוד בפני הטעם והריח הנפלאים.
החומרים ברובם זמינים בבית כולל אפשרות לשימוש בקפואים.

מוסקה חציל, בטטה ופטריות מוקרמת

כ-6 מנות

 

החומרים:

 450 גרם פטריות פרוסות שמפיניון טריות או קפואות

בטטה גדולה קלופה

חציל גדול

גבעול מרווה

כף מלח גס

125 מ"ל שמנת לבישול 9%

כוס מידה חלב

2 כפות  מידה קמח

50 גרם חמאה

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

1/4 כפית מידה מלח

1/3 כוס גבינת פרמזן/ צ'דר מגוררות

3 כפות פירורי לחם/פנקו

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

חותכים את הפיטריות הטריות או הקפואות (שהפשרנו כרבע שעה ) לקוביות.

פורסים דק את החציל והבטטה.

מסדרים את פרוסות החציל, הבטטה  ועלי המרווה על תבנית אפייה  בשכבה אחידה.

מתיזים מבקבוק ספריי שמן משני צידי הירקות, זורים את המלח ואופים 20 דקות.

לאחר האפייה מוציאים ולא מכבים את התנור.

במחבת ממיסים את החמאה, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב, מוסיפים את השמנת והחלב ובוחשים עד התמזגות והתעבות.

מוסיפים את הפיטריות ואגוז המוסקט ומערבבים. מוסיפים 2 כפות גבינה מערבבים ומכבים את הלהבה.

 

סידור הכלי:

מסדרים בתחתית שכבת פרוסות חציל, מעל בטטה, יוצקים את הרוטב וחוזרים שוב עם שכבת חציל, בטטה ומסיימים ברוטב.

זורים את  יתרת הגבינה ופירורי הלחם ומכניסים לתנור.

אופים עד הזהבה כ-40 דקות.

 

 

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

 

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.