מתכון מיוחד ומתובל לארוחת צהריים: אורז עם קישואים וכרוב

אורז עם קישואים וכרוב, מיני עשבי תיבול ותבלינים וכך יש לנו תוספת נהדרת ומעט מגוונת

האורז, מה לא נאמר עליו ומה לא נכתב? כל כך הרבה מתכונים ובאופנים שונים והכל נעשה כמובן מניסוי ותהייה/ טעייה. חלקם הפכו למתכונים מסורתיים וחלקם עדיין פרי ניסויים. כאשר אני באה להכין מאכל עם אורז או שאני מכינה אורז לבן או באופן שאני חוזרת עליו, אך לעיתים כבמאכלים שונים אחרים אני עומדת מול המזווה ופשוט מכינה ממה שיש וכך נולד לו מתכון חדש. כך היה הפעם, היו לי הרבה קישואים שאם לא אנצלם תוך יומיים יהא מקומם בפח וכך אמור לגבי כרוב שנותר מיותם בפינת המגירה במקרר.

לאחר שהמאכל היה מוכן ידעתי שאשתפכם, כי יצא טעים מאוד.

אורז עם קישואים וכרוב

המצרכים:

כוס אורז

8 קישואים חתוכים לקוביות

1/4 כרוב פרוס

בצל קצוץ

2 שיני שום קצוצות

4 כפות מכל ירק קצוץ: שמיר, פטרוזיליה, כוסברה

1/2 כפית תבלין קארי

כף גדושה אבקת מרק ירקות אורגני

שמן קנולה אורגני לטיגון

מלח, פלפל

1/2 2 כוסות מים

אופן ההכנה:

-יוצקים מעט שמן לסיר  ומוסיפים את הבצל והשום, מטגנים עד הזהבה.

-מוסיפים את הקישואים ומערבבים במשך 5 דקות.

-מוסיפים את הכרוב, תבלינים, אבקת המרק ובוחשים.

-מוסיפים 1/2 כוס מים, מבשלים 10 דקות ומוסיפים את האורז.

-מערבבים, יוצקים את יתרת המים ומרתיחים.

-מכסים את הסיר במכסה ומבשלים 20 דקות.

-מניחים מגבת מעל ומשאירים סגור 10 דקות לפחות.

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.