מתכון מנצח: גפילטע פיש וחזרת לפסח

גפילטע פיש וחזרת

גפילטע פיש, קציצות וראשי קרפיון מבושלים עם גזר ובצל מוגשים עם חזרת וזהו המתכון מפיה של אמי.

אקדים ואומר שאינני מחסידות הגפילטע פיש , למרות שאמי מכינה אותו ממש טעים, אך אני מוקירה ומכבדת מאכלי כל עדה ועדה ולקראת ראש השנה ופסח אני יודעת שרבים מעוניינים בדג . אני טועמת ממנו בעודו חם עם חריין/ חזרת חריפה מאוד שגם אמא כמובן מכינה ומתבוננת בכל אוהבי הדג האוכלים אותו בהנאה רבה .

בדקתי אם יש עניין בפרסום המתכון ואכן כפי שחשבתי רבים ביקשו את המתכון המעורר בהם געגועים לסבתא או לאמא, התגובות שקיבלתי מהחברים היו מרגשות וכך לקחתי לי את הפנקס שלי ורשמתי מילה במילה את המתכון מפי אמי.

והנה לקט של תגובות ובקשות:
עפרה קיוי-רוצים מתכון, בבקשה. ששת שצ-האמת אף פעם לא הצליח לי גפילטע אני מקבל לחג מאורח בן 80 שמביא עימו , אשמח ללמוד. שולה ברדוגו- בוודאי שכן מחכים למתכון, אוהבת גם חם וגם קר, איזה אושר שיש אותך ואת אימך תודההההה. ורד ריינולדס (בתי) – בשבילי ארוחת חג וכל ארוחת שישי אצל סבתא בלי גפילטע זו לא ארוחה! אוהבת גם חם וגם קר בכל מצב זה טעים עם הגזר וחריין יאאמממייייייי. בתשבע נודלמן- ברור שכן יאמי אין על גפילטע פיש אמיתיייייי ואפילו אם לא תאכלי רק לבלות עם האמא שווה אלפי מונים אז בילוי נעים חיוש יקרה ותודה לאמא שלך עליךךךךךךךךךךךך ♥♥♥♥♥.  דורית קזאס רפאלי- אומרים כן כן כן!!!

נו יקיריי לאחר תגובות אלה ונוספות שלא אשתף?

צילום: חיה אילונה דר

גפילטע פיש של אמא
החומרים:
קילו דג קרפיון טחון
ראש חתוך לחצי וראש שלם עם תוספת בשר מלמטה (לבקש ממוכר הדגים)
2 ביצים טריות+ 2 ביצים מבושלות מגוררות
בצל פרוס
פלפל, מלח
כף סוכר שטוחה+ כפית
4 כפות קמח מצה
2 גזרים קלופים
 
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את הדג הטחון עם הביצים, בצל הגורר, מלח ופלפל, כף סוכר וקמח מצה.
  2. יוצרים קציצות, ממלאים את הראש החתוך בקציצה.

 

 סידור המנות בסיר:
  1. בתחתית מסדרים שכבת  פרוסות גזר, מעל פרוסות בצל, מניחים את הקציצות ומעל את הראשים .
  2. יוצקים מים כס"מ מעל הדגים, מוסיפים כפית סוכר, קורט מלח ופלפל שחור.
  3. מרתיחים ומנמיכים את הלהבה לבינונית ושומרים על להבה זו במשך הבישול.
  4. מבשלים במשך שעתיים עם מכסה פתוח מעט ולדאוג שיהיו מים.

 

צילום: חיה אילונה דר

חזרת/ חריין

החומרים:
שורש חזרת קלוף
5 סלקים גדולים
חומץ
כפית מלח
2 כפות סוכר חום בהיר
חומץ

אופן ההכנה:

  1. חותכים את החזרת לחתיכות קטנות.
  2. מבשלים את הסלקים עד ריכוך וקולפים.
  3. מעבירים את החזרת דרך מכונת בשר או במג'ימיקס עם דיסקית מיוחדת (של פרמזן/ שוקולד).
  4. גוררים את הסלקים על מגרדת דקה במעבד מזון או במגרדת ידנית.
  5. מערבבים את החזרת והסלקים.
  6. מוסיפים מלח וסוכר. מזליפים את החומץ, טועמים וממשיכים להוסיף חומץ עד שמגיעים לטעם המועדף.
  7. מעבירים לצינצנות ומאחסנים במקרר.
*מגישים קציצה עם פרוסת גזר לצד חריין/ חזרת.
*הערה שאמא הוסיפה: בקשו ממוכר הדגים עצמות ועור מהדג ובעת סידור הסיר הניחו אותם בשכבה התחתונה.
חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.