מתכון מנצח: חלה מתוקה לסעודת פורים ושבת, מ-5 רצועות

חלה מתוקה

חלה מתוקה לשבת, מ-5 רצועות, שתפאר את השולחן. שלב אחרי שלב בתמונות (המתכון מתוך הספר אופים שמרים של הנס וגלית ברטלה).

כאשר קיבלתי הזמנה לסקר את הספר החדש של גלית והנס ברטלה "אופים שמרים", לא היססתי לרגע וזאת על רקע היכרותי עם זוג הקונדיטורים המוערך כל כך בעיני ובנוסף כאשר גלית עצמה התקשרה אלי אמרתי שבשמחה אעשה זאת.

כבר בעבר כתבתי כתבה על סדנת בצק שמרים  כרוכים  של גלית והנס ברטלה עבור פורטל מנטקה ועל זאת תוכלו לקרוא בקישור. כבר אז הוקסמתי מהדיוק והניקיון של עבודתו של הנס ומשיתוף הפעולה המשלים בין  בני הזוג.

הנס נולד בגרמניה למשפחה שבבעלותה היה מלון, מגיל צעיר בחר את דרכו בכיוון הקונדיטוריה ועבד בבתי מלון. כאשר קיבל הצעה לעבוד בישראל במלון הילטון נשאר בארץ ובמהלך השנים הקים רשת בתי קפה שקרסה, בעקבות זאת עבד כשכיר בקפולסקי ושם פגש את בת זוגתו גלית לה נישא והם הפכו לזוג בכל התחומים. כיום להם חנות מפעל ובמפעל בית ספר לקונדיטוריה, מקיימים קורס קונדיטוריה קצר בן 15 מפגשים וכמו כן עורכים סדנאות עד הבית ונותנים ייעוץ לעסקים גדולים וקטנים כמו בתי קפה, קונדיטוריות, קייטרינג ומפעלים גדולים , וכן אנו גם זוכים לראותם בערוץ  האוכל הישראלי מנחים בשיעורי אפייה.

בספר מתכונים קלאסיים של מאפי שמרים, מצרכי יסוד המרכיבים את מאפי השמרים, שיטות עבודה, סוגי בצק שמרים כבצק שמרים מתוק קרנץ, בצק קרואסון, בצק בריוש, בצק דניש, בצק פרסבורגר, עוגות שמרים כגוגלהוף, סברינות, בבקה, שטולן, חלות, פרצל, סופגניות ועוד מלוחים ומליות. הכל מוסבר בפירוט מילולי וצילומי.

תגידו זו אינה חגיגה לאוהבי בצק השמרים?

מכל הכבודה בספר בחרתי להכין את החלה המתוקה משום שאני אופה המון חלות וכאן החומרים שונים מעט ממה שאני נוהגת להכין ובנוסף עלי להודות שלא ניסיתי את קליעת 5 הרצועות כי מ-3 יוצא מקסים, אך מדוע לא לנסות? ניסיתי, התמודדתי והצליח לי.

אז קדימה לעבודה ולמלאכה :-)

מגלגלים כדורים

צילום: חיה אילונה דר

 מהדקים את הרצועות בקצה 

צילום: חיה אילונה דר

 ומתחילים לקלוע

צילום: חיה אילונה דר

 מושחים בביצה טרופה

צילום: חיה אילונה דר

 בוזקים שומשום

צילום: חיה אילונה דר

חלה מתוקה

2 חלות

החומרים:
500 גרם קמח לבן
15 גרם שמרים יבשים
50 גרם סוכר
2 ביצים
25 גרם חמאה/ מרגרינה
35 גרם שמן קנולה
180 גרם חלב/ מים
5 גרם מלח
ביצה טרופה עם מעט מלח למריחה
שומשום או פרג לקישוט
אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר מערבבים עם וו לישה את השמרים והקמח, מוסיפים את הסוכר, ביצים, חמאה, שמן והחלב.לשים 2 דקות במהירות איטית , מוסיפים את המלח ולשים 8 דקות נוספות במהירות בינונית.
  2. יוצרים מהבצק כדור ומניחים על משטח מקומח, מפזרים מעל קמח ומכסים בניילון נצמד. מקררים שעתיים.
  3. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל-2, כל חלק ל-450 גרם, כל חלק מחלקים ל-5 יחידות כל אחת במשקל 90 גרם. מכל יחידה מכינים כדור כשנעזרים במעט קמח.
  4.  כל כדור מגלגלים לרצועה באורך 30 ס"מ, כשהקצוות קצת יותר דקים מהאמצע. חוזרים על הגלגול של הרצועות כי בהתחלה הבצק מתוח מידי.
  5. מחברים את כל הרצועות יחד בקצה ומסדרים בצד ימין קבוצה של 3 רצועות (קבוצה א') ובצד שמאל של 2 רצועות (קבוצה ב').
  6. קיצוני ימני מקבוצה א' עובר מתחת לקיצטני של קבוצה ב' ובא במקומו.  הקיצוני של קבוצה ב' הופך להיות הפנימי של קבוצה ב', כעת בקבוצה ב' 3 רצועות. האמצעי של קבוצה ב' הופך להיות הפנימי של קבוצה א' והופך אותה שוב לקבוצה בת 3 רצועות. חוזרים על התהליך עד סיום הקליעה, מחברים את הקצוות ומדביקים. (בספר יש עוד הצעה לצורת העבודה עם 5 רצועות).
  7. הופכים את החלה 1/4 היפוך על צד שמאל, מתקבלת חלה עם קליעה גבוהה ואחידה.
  8. מניחים את החלה על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  9. מכסים את החלה בניילון נצמד ומתפיחים שעה בטמפרטורת החדר.
  10. מורחים בביצה וממתינים 15 דקות, מורחים שוב בביצה ומפזרים שומשום או פרג.  מכינים את החלה השנייה.
  11. אופים 22-24 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. מוציאים מהתנור ומצננים.

צילום: חיה אילונה דר

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
יופי במטבח

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.