מתכון מנצח לט"ו בשבט: רביולי פיסטוק וגבינת ריקוטה ברוטב שמנת ופיסטוקים

רביולי פיסטוק וגבינת ריקוטה ברוטב שמנת ופיסטוקים
מצרכים:
לפסטה-
1/2 קילו קמח פסטה (מומלץ פסטה פרסקה או שטיבל 9)
6 חלמונים
2 ביצים
כפית סוכר
כפית מלח
מרווה טרייה
200 גר' פיסטוק לא קלוי
250 גר' גבינת ריקוטה
100 מ"ל מים פושרים
לרוטב-
1/2 ליטר שמנת
100 גר' פיסטוק
קורט מלח
קורט פלפל
50 גר' חמאה
אופן ההכנה:
הבצק:
1. מערבבים הכול למעט המים בקערה עד שיוצרים עיסה שמתפוררת במגע יד.
2. מוסיפים בהדרגה את המים עד שמתקבלת עיסה אחידה ומעט דביקה.
3. ממשיכים ללוש עוד כ 10 דקות ולאחר מכן עוטפים בניילון נצמד ולמקרר כשעה.
4. לאחר כשעה מוציאים את הפסטה מהמקרר, חותכים למנות של 50 גר', מרדדים דק.
5. לאחר הרידוד חורצים עיגולים בקוטר של 5 ס"מ ומניחים בצד לקירור.

הכנת המלית לרביולי:
1. קולים את הפיסטוק עם מעט מלח דק וללא שמן.
2. מרסקים את הפיסטוק בעזרת מכתש ועלי וממתינים שיתקרר.
3. מוסיפים אל הפיסטוקים את גבינת הריקוטה ומערבבים עד לכדי מסה אחידה.
4. מוציאים את עלי הרביולי מהקירור ופרוסים אותם על משטח העבודה בזוגות.
5. מברישים חצי מכמות העלים בביצה טרופה. בעזרת כף מניחים במרכז כל עלה מתערובת הגבינה והפיסטוקים.
6. לאחר שסיימנו סוגרים את הרביולי עם העלים הנוספים.
הרוטב:
1. קולים את הפיסטוק במעט מלח ופלפל.
2. ממיסים את החמאה, מוסיפים את השמנת והפיסטוק.
3. ומצמצמים כ 4 דקות.
4. מבשלים את הרביולי במים רותחים עם מלח, מסננים ומוסיפים למחבת עם הרוטב.
5. מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים בשברי פיסטוקים טריים.
בתאבון!!!!

 

המתכון באדיבות השף קים נוה, מסעדת "קפה רינגלבלום" בבאר-שבע.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.