מתכון מנצח לסיום הצום: עוגת לימון עם קצף מתקתק I הכנסו לערוץ האוכל שלנו

עוגת לימון המורכבת מתחתית ומעליה קרם לימוני חמצמץ מתקתק ולאחר האפייה חותכים לריבועים

אתחיל עם וידוי אישי הנוגע לטעמי באוכל.אני מאוד אוהבת חמוץ, אם אילו פירות חמוצים, גלידות, שילוב של לימון כבוש בתבשילים ועוגות לימון למיניהן כטארט לימון, טארט לימון עם קצף, מוס לימון,עוגות לימון בחושות וכבר העליתי עוגת לימון בחושה בבלוג שגררה תגובות נלהבות והן העדיפות עלי מכל שוקולד או גבינה. אני רואה תמונת לימון וכבר חשה בטעם החמצמץ וריר דמיוני נוטף לו. אגב, שמעתי מרבים וזהו בכלל אמצעי פסיכולוגי שברגע שרואים לימון כאילו חשים בטעמו.

תוך שעה מרגע התחלת המאפה תוכלו כבר לטעום ממנו.

שימו לב, העוגה אינה גבוהה, תוכלו לראות בתמונות את גובהה, בכוונה אפיתי בתבנית שקופה, תוכלו לאפות בתבנית לא עמוקה ויצא לכם מעט גבוה יותר למרות שאהבנו את התוצר הסופי כפי שהוא.

למתכוני אוכל נוספים בערוץ האוכל של קוקר

 הידוק הבסיס לתבנית

גרור וסחיטת הלימון

קרם הלימון לפני ואחרי האפייה

חיתוך לריבועים


ריבועי לימון

תבנית מרובעת 20*20

  החומרים לבסיס:

175 (כ-1 ו1/4 כוסות) גרם קמח

כפית אבקת אפייה

125 גרם חמאה

50 גרם סוכר(1/4 כוס)

  החומרים למילוי:

2 כפות קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

1/4 כפית מלח

 200 גר' ( כוס) סוכר

 2 ביצים

מיץ וגרד מלימון

*אבקת סוכר  לאיבוק מעל

  הכנת הבסיס:

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  2. במעבד מזון מערבבים את הקמח והחמאה עד שנוצרים פירורים.
  3. מוסיפים את הסוכר וממשיכים לעבד עד שנוצר בצק.
  4. מהדקים לתחתית תבנית  אפייה משומנת ואופים כ-20 דקות, עד הזהבה.

הכנת המילוי:

  1. במעבד מזון מערבבים את הקמח, אבקת האפייה ויתרת החומרים.
  2. מעבירים את המלית על הבסיס האפוי ומישרים.
  3. אופים כ-20 דקות עד הזהבה קלה.
  4. חותכים לריבועים ומאבקים מעל.

 דות

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
יופי במטבח

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.