מתכון מעדן לחנוכה: לביבות פפנאש עם שמנת חמוצה וריבת דובדבנים

מתכון לפפנאש והפעם בצורת לביבות גבינה תפוחות ומוגשות עם שמנת חמוצה וריבת דובדבנים, פשוט מעדן

חג החנוכה קרב ובא בצעדי ענק ובמרכולים ובמאפיות רואים ומריחים סופגניות שמנמנות ומאובקות באבקת סוכר. באווירת חנוכה המתקרב ובא החלטתי להכין פפאנש שהיא בעצם סופגניה רומנית. בעבר שיתפתי אתכם בסיפורי מהטיול ברומניה לרבות הרפתקאות אכילת הפפאנש אולם הפעם החלטתי להכין לביבות פפאנש שהן שטוחות יותר ומטוגנות בפחות שמן מהפפנאש המקורי.

אגב, קיימת עוד גירסה ללביבות פפנאש המכילות סולת ומבושלות ככדורים אבל כל זאת ועוד בפעם אחרת.

 

לביבות פפנאש

13 לביבות גדולות

 

 

המצרכים:

250 גרם גבינה כחושה "כנען"

150 גרם קמח תופח + 1/4 כוס קמח

2 ביצים

1 שקית סוכר וניל

1/4 כוס סוכר

כפית תמצית וניל איכותי

שמן קנולה

 

 

לתוספות:

שמנת חמוצה

מרמלדת דובדבנים (עם חתיכות דובדבנים)

 

 

אופן ההכנה:

  • מערבבים בקערה את הגבינה, ביצים, סוכר, סוכר וניל ותמצית הוניל.
  • מנפים, בקערה נפרדת 150 גרם קמח ומוסיפים אותו אל תערובת הגבינה.
  • מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לצינון של שעה.
  • מכינים קערית עם 1/4 כוס קמח, מקמחים את הידיים, יוצרים מהתערובת לביבות ומניחים אותן על נייר אפייה/ ואו פרגמנט .
  • יוצקים שמן למחבת בגובה סנטימטר ומחממים.
  • מטגנים את הלביבות משני צידיהן עד להזהבה.
  •  מוציאים את הלביבות לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  •  מניחים לביבה חמה על מצע של שמנת חמוצה ומטפטפים מעט מרמלדה עם דובדבנים מעל.

 

 

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.