מתכון מפנק ואהוב לכבוד שבת: בצק שמרים פרווה במרקם קליל ואוורירי (תמונות)

בצק שמרים פרווה, בעל מרקם קליל ואוורירי, בעל צורות ומליות שונות. מי לא יאהב

תמיד מבקשים ממני מתכון לבצק שמרים פרווה מאחר ופירסמתי מספר עוגות שמרים חלביות. לכן הגיע הזמן שאשתפכם במתכון נפלא של בצק על בסיס שמן ומים, כשכמובן ניתן למלא במילויים שונים, אמנם צירפתי 4 מילויים, אך במשך הזמן תנו דרור לרעיונות ומלאו במילויים שונים ואפילו לא שיגרתיים, חפשו מה יש במזווה ושלבו, כך אני עושה, חלק מהמליות אינן פרווה, אתם תתאימו לעצמכם.
נתתי לכם כאן שתי אופציות לעיצוב, בורג ושושנים אך כמובן שיש עוד צורות כרולדה, קראנץ' ועוד.

לגבי שמירת העוגות הן נשמרות יפה במקפיא עטופות היטב ובעת השימוש הפשירו בטמפרטורת החדר, בשום אופן לא במיקרו ההופך את המרקם למדולדל .

אופציה אחת לעיצוב

אופציה שניה לעיצוב

בצק שמרים פרווה

2-3 עוגות בתבניות אינגליש קייק

 המצרכים לבצק:

500 גרם קמח לבן

25 גר שמרים טריים+משפר אפייה/ 11 גר' שמרים יבשים=1 כף

1/3 כוס שמן

2 ביצים

1/2 כוס סוכר

קורט מלח

1/3 1 כוס מים

 המצרכים למילויים:

100גר' שוקולד מריר מומס+3  כפות מים + 2 כפות סוכר דק

1/2 כוס שוקולד צ'יפס+ 1/4 כוס חמוציות+ 1/4 כוס אגוזים קצוצים

250 גר' גבינת טוב טעם+ביצה+2 שקיות סוכר וניל+גרד מלימון

1/2 כוס נוטלה+50 גר' חלבה מפוררת

 אופן ההכנה:

  • מכניסים את כל חומרי הבצק למיקסר פרט למים ומתחילים ללוש עם וו לישה.
  • מוסיפים בהדרגה מים (הכמות משוערת) עד שנוצר בצק מאוחד ונעים למגע ולעיבוד ומערבלים 10 דקות.
  • מעבירים לקערה מאובקת בקמח, מכסים בניילון נצמד עד התפחה כפולה.

אופציה 1 לעיצוב:

  • מוציאים את הבצק ומחלקים ל-2 חלקים שווים וכל חלק מחלקים ל-2 חלקים שווים.
  • מכדררים כל זוג חתיכות בצק ומרדדים לעלה באורך התבנית, ממלאים כל זוג עלים במילוי.
  • מגלגלים לרולדה ומסובבים כבורג אחד עם השני ומניחים בתבנית משומנת.
  • כך עושים ליתר הבצק.

אופציה 2 לעיצוב:

  • מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומכל חלק מרדדים לעלה מלבני.
  • מורחים על כל חלק את המלית עד כיסוי כל המשטח ומגלגלים לרולדה.
  • כל רולדה פורסים ל-6 פרוסות ומניחים בתבנית משומנת כל פרוסה (עם החיתוך כלפי מעלה).
  • מורחים בביצה טרופה מהולה בכפית מים ומושחים על העוגות.
  • מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  • מתפיחים עד שהבצק מגיע לשולי התבנית.
  • מכניסים את התבניות לתנור ואופים עד להזהבה/השחמה.

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.