מתכון מפנק לכבוד שבת: רולדת שוקולד

רולדת שוקולד מבצק ספוגי קליל, במלית קרם וניל. נוסטלגיה במיטבה

שוב הנוסטלגיה אופפת אותי ואני שבה אל העוגות שהייתי מכינה פעם והפעם שוב אני מכינה רולדה, כבר הכנתי  רולדה לבנה בציפוי שוקולד והפעם קבלו רולדת שוקולד.

יש להקפיד על שלבי ההכנה ועל שימוש במגבת הלחה כדי ליצור את גמישות הבצק.

תוכלו לקשט כמובן כאוות נפשיכם, אני השתמשתי פשוט באבקת סוכר והמראה היה בהחלט מרשים.

רולדת שוקולד

תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה

החומרים:

150 גרם שוקולד מריר קצוץ

2/3 כוס סוכר

4 ביצים

100 גרם חמאה

3/4 כוס קמח

כפית אבקת אפייה

ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. ממיסים על בן מארי את השוקולד והחמאה ומסירים מהאש.
  3. מקציפים את החלמונים + מחצית מכמות הסוכר עד לקצף תפוח ומערבבים לאט לתוך השוקולד.
  4. מקציפים את החלבונים ויתרת הסוכר לקצף יציב ומעבירים לתערובת השוקולד.
  5. מקפלים פנימה את הקמח ומעבירים לתבנית המכוסה בנייר אפייה מרוסס בספריי שמן.
  6. מיישרים את הבצק ואופים 20 -25 דקות.
  7. מוציאים ומצננים קלות ומניחים מגבת רטובה על העוגה.
  8. מגלגלים את העוגה עם המגבת הרטובה ומשהים בחדר.

המלית:

250 גרם שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד לבן קצוץ

2 כפות ליקר

אופן ההכנה:

  1. לחמם את השמנת המתוקה עד כמעט רתיחה, לצקת על השוקולד הלבן ולערבב, להוסיף את הליקר.
  2. להעביר למקרר למשך הלילה.
  3. למחרת להקציף את התערובת עד ליצירת קצפת יציבה.
  4. לפתוח את העוגה ולהסיר את הנייר.
  5. למרוח את הקרם ולגלגל בחזרה.
  6. לקשט את פני העוגה.

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.