מתכון מפנק: פנקייק תפוחים

פנקייקס בשבת בבוקר הפך למעין פינוק קבע בבתים רבים והפעם פנקייקס שבמרקמו יש תפוח מגורר

פנקייקס, אחד המתכונים המרובים המסתובבים ברשת, תמיד אהובים ומעוררים עניין ושמחה, לרוב בקרב הצעירים אך לאמיתו של דבר אין גיל לכך.

המתכון מוכר ואהוב כבר שנים רבות וכאן הכנסתי שינוי קט ומעניין, גררתי תפוח עץ והוספתי לבלילה קינמון. התוצאה נפלאה, צבע וטעם מעולים. יש לציין שהתפוח לא הכביד על הבלילה והתוצאה היתה קלילה כרגיל.

אני נוהגת להכין את הפנקייקס על מחבת NON STICK, ללא שום תוספת שומנית והפנקייק מחליק בקלות מהמחבת.

 

 והנה השלבים לפניכם

 

פנקייק תפוחים

8 פנקייקים

 

המצרכים:

1 ו-1/2 כוסות קמח תופח

1/4 כוס סוכר חום בהיר

כפית קינמון טחון

ביצה

כוס חלב

תפוח עץ מגורר

 

לציפוי:

סירופ מייפל אמיתי

 

ההכנה:

מערבבים את הקמח, סוכר וקינמון.

יוצרים חור במרכז ומוסיפים את הביצה והחלב, מערבבים עם מטרף את החומרים.

מוסיפים את גרד התפוח ומערבבים היטב.

מחממים את המחבת ויוצקים למרכז כף מהבלילה.

כאשר רואים שיש בועות, לאחר כדקה לערך הופכים לצד השני ושוב למשך דקה.

מעבירים לצלחת וכך עושים עם כל הבלילה.

מקשטים בפרוסות תפוח ויוצקים סירופ מייפל .

 

 

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.