מתכון מצויין למרק עדשים וכתומים

מרק עדשים בתוספת גזרים, בטטות וגזר התורמים לצבע הכתום ולטעם המצוין

השמים מתקדרים, טיפות גשם זולגות להן, הערבים כבר קרירים והחלפתי לשמיכה מעט יותר עבה. אני שומעת כבר התעטשויות סביבי ויש כבר כאלה שספגו שפעת מעצבנת. אז תגידו לי שזה לא הזמן להתחיל להפליא עם מיטב מרקים? בעיניי מתאים להתחיל עם מרק סמיך וקטיפתי , עדשים ומבחר ירקות כתומים, שפע בריאות. אני אוהבת להכין את המרק ללא תוספות חלביות או חלב קוקוס, ככה טבעי ככל שניתן, אישית התוספות הקרמיות מכבידות עלי. ברור שמי שיחפוץ יוכל להוסיף תכולת פחית חלב קוקוס או 125 גרם שמנת מתוקה לאחר הטחינה ולבשל עוד מספר דקות.

בעת ההגשה ניתן להזליף כף סויה ולפזר עירית קצוצה.

 

 

מרק עדשים וכתומים

 

המצרכים:

בצל סגול קצוץ

2 שיני שום

2 כוסות עדשים כתומים

3 גזרים מגוררים

2 בטטות קלופות ומגוררות

כוס דלעת מגוררת

קורט כורכום

מלח ופלפל גרוס

1/2 כפית ג'ינג'ר

קורט בהרט

שמן זית לטיגון

2 ליטר מים

 

 

אופן ההכנה:

יוצקים מעט שמן זית לסיר בינוני, מוסיפים את הבצל, שום וכורכום ובוחשים.

מוסיפים את יתר החומרים ומרתיחים.

מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים עד לריכוך העדשים.

מכבים את האש וטוחנים את המרק במוט  בלנדר.

טועמים ומתקנים טעמים לפי הטעם.

 

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.