מתכון מרהיב וטעים מלווה בתמונות: טארט אגוזים ממכר במידה שלא תתואר, להכין ולהנות מכל ביס

טארט אגוזים מעוצב

טארט אגוזים מרהיב וטעים במידה שלא תתואר, להכין ולהנות מכל ביס

טארט האגוזים  הינו אחד הקינוחים האהובים  ומועדפים אצל בני ביתי על שום הטעם הנפלא והמרקם המשובח. כמרבית הטארטים  הוא משלב שני חלקים, תחילה הכנת הבצק הפריך ואפייתו ושלב שני הוספת המלית והשלמת האפייה.
השקעתי מחשבה בסידור האגוזים וכך המראה הסופי שהתקבל יפהפה. הטעם המתקבל קראמל משובח מתפצפץ בפה .

צילום: חיה אילונה דר

צילום: חיה אילונה דר

צילום: חיה אילונה דר

צילום: חיה אילונה דר

 

טארט אגוזים מעוצב

תבנית פאי מתפרקת 24

 

המצרכים לבצק:

1 ו-1/2 כוסות קמח

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/4 כוס סוכר

קורט מלח

כפית תמצית וניל

חלמון

כף גרד לימון

קורט מלח

 

ההכנה:

  1.  מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים את כל המרכיבים במיקסר עם וו גיטרה עד שנוצר כדור בצק.
  3. מרדדים  על משטח מקומח עלה גדול מקוטר התבנית ומרפדים את התבנית.
  4. מכניסים למקרר למשך שעה.
  5. מוציאים מהמקרר, מנקבים את הבצק במזלג ואופים במשך 15 דקות.

 

המצרכים למלית:

2/3 כוס סוכר חום בהיר

100 גרם חמאה

1/2 כוס שמנת מתוקה בטמפרטורת החדר

1/3 כוס מכל סוגי האגוזים: מלך, פקאן, לוז

1/2 כוס סירופ מייפל

 

הכנת המלית:

  1. מבשלים את הסוכר והחמאה עד המסה וממשיכם לבשל על אש בינונית עוד 5 דקות.
  2. מסירים מהאש ומוסיפים את השמנת  והמייפל תוך עירבוב.
  3. מסדרים את האגוזים בצורה יפה על הבסיס, יוצקים את המלית ומחזירים לתנור.
  4. אופים עד ביעבוע כ-20 דקות.

*מוציאים ומצננים על רשת צינון ולאחר צינון מוחלט מחלצים את הטארט מהתבנית.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
יופי במטבח

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.