מתכון מתאים לכל ארוחה: סלט מנגולד ועגבניות

סלט מנגולד חמצמץ וחריף במידה, בתוספת עגבניות ומגוון תבלינים. טעים חם כתוספת לצד המנה העיקרית או קר כסלט

הערב קרב ואני חושבת מה אכין לארוחת הערב? פותחת את דלת המקרר ומציצה לתוכנו, מה יתאים? אופס, עלי מנגולד שאם לא אשתמש בהם זה יהיה סופם, קדימה הולכת לכיוון סלט מעניין. לרוב אני מכינה מעלי מנגולד סלט מהמטבח המרוקאי הנקרא:סלט פאזי-סלקא, עם שום, אריסה, כמון.  הפעם החלטתי להוסיף תוספות ונתתי דרור לרעיונות, החלטתי להוסיף בצל ועגבניות קצוצות. ברור  היה לי שיהיה טעים ואכן יצא טעים מאוד.

סלט עלי מנגולד ועגבניות

החומרים:
4 עלי מנגולד קצוצים
בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
200 גר' עגבניות קצוצות
קורט כמון
כפית גדושה אריסה/ צ'ילי טחון
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
כף מיץ לימון
שמן קנולה לטיגון
לימון כבוש קצוץ

אופן ההכנה:
1 – מטגנים את הבצל והשום במעט שמן.
2 – כשמזהיבים מוסיפים את המנגולד, מערבבים ומוסיפים את העגבניות בבחישה.
3 – מוסיפים את האריסה והלימון הכבוש, מערבבים ומתבלים.
4 – מבשלים 10-15 דקות על אש נמוכה.
5 – מכבים את האש ומטפטפים לימון, טועמים ומתקנים טעמים.

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.