מתכון נהדר לארוחה שתרצו לשדרג: חציל במלית מנגולד וגבינות

חציל קלוי, מרוקן וממולא במנגולד וגבינות. מתכון נהדר לאירוח ולכל ארוחה שרוצים לשדרג

החצילים בשוק היום יפיפיים, גדולים, מבריקים וקלים. קלותם מעידה על מיעוט הגרעינים ומשמע הדבר פחות מרירים.  אני קונה כל הזמן חצילים ומכינה מהם מבחר מטעמים.

היום אשתפכם במתכון של חציל ממולא. בכל פעם אני משתעשעת במילוי שונה, גבינות, פטריות, בשר ועוד. הפעם השתמשתי במנגולד, ירק שיוצא נהדר בכל צורת בישול  בעיניי, המילוי יוצא עסיסי ורב טעמים.

ההכנה מהירה ויש ארוחה טעימה בתוספת סלט ירוק. אני קולה את החציל על גבי גריל  שמונח באופן קבוע  על הכיריים, אך ניתן לקלות על מחבת פסים או להניח בתנור עם מעט רסס שמן, או בכלל בכל צורה אחרת המתאימה לכם לקלייה.

 חציל במלית מנגולד וגבינות

המרכיבים:
חציל גדול וקל
4 עלי מנגולד
בצל בינוני חתוך לקוביות
3 שיני שום קלופים וכתושים
50 גרם גבינת אמנטל מגוררת
100 גרם גבינה בולגרת מפוררת
100 גרם גבינת פטה מפוררת
מלח, פלפל
קורט אגוז מוסקט מגורר
צנובר
גבינת פרמזן לפיזור
ביצה
מעט טחינה גולמית לזילוף

אופן ההכנה:

  1. מחממים את הפלנצ'ה או את המחבת.
  2. חותכים את החציל לאורכו וחורצים בו ריבועים.
  3. מניחים על הגריל בצד החתוך וקולים עד שמתרכך.
  4. מטגנים את הבצל במעט שמן ומוסיפים את השום והמנגולד, מערבבים עד שהמנגולד מצטמצם למחצית מהכמות הראשונית.
  5. מוציאים את תוכן החצילים לקערה ומועכים.
  6. מוסיפים את המנגולד, גבינות, ביצה והתבלינים.
  7. מפזרים מעל את הצנובר והפרמזן.
  8. אופים עד הזהבה.
  9. מגישים עם זילופי טחינה גולמית משובחת.

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

 

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.